ПоддержатьУкраїнська

Бочкала: Галузь GR стала містком між інвесторами та правоохоронними органами

StopCor
StopCor

StopCor

Бочкала: Галузь GR стала містком між інвесторами та правоохоронними органами

Координація та комунікація між потерпілими інвесторами та представниками влади, правоохоронної чи судової системи стає можливою в тому числі завдяки новітнім технологіям, про які поки що мало говорять, але вже використовують. Таке сказав заслужений журналіст, блогер та координатор ГО «Стоп корупції» Роман Бочкала під час V Міжнародного GR-форуму, що відбувся 26 травня у Стамбулі.

 Фото: СтопКор

«Такі проєкти як українська парламентська ТСК з питань захисту прав інвесторів частково представляють і галузь GR, яка стала містком між інвесторами, чиї права були порушені, та між правоохоронними органами та судовою владою теж, які, можливо, не завжди чують інвесторів, але все-таки більше прислухаються до представників українського парламенту», – зазначив він.

Міжнародний GR-форум – подія, де зібралися провідні лобісти, політики та GR-спеціалісти (GR або Government Relations — налагодження взаємин з владою — ред.) з усього світу. В ході дискусії порушували і питання ведення бізнесу та залучення інвестицій в Україну. Зокрема, аграрій Василь Штендера розповів про свій приклад – коли його бізнес намагалися «віджати». Водночас, за словами Бочкали, причиною можуть бути юридичні прогалини.

 Фото: СтопКор

«Так звані рейдери, як правило, користуються не до кінця прописаними договорами, не до кінця прописаними відносинами між партнерами. Тому прекрасно, коли створюються такі проєкти, наприклад, як інвестняні, які повинні захищати права інвестора. Тому важливо звертати увагу на подібні ситуації і вчитися на них», – додав Бочкала.

Зазначимо, форум підтримали депутати Європейського парламенту попередніх скликань, а також американські лобісти.

На думку ж організаторки Катерини Одарченко, розвиток GR та лобізму — це запорука якісного державного будівництва та економічної політики.

Другие новости