ПоддержатьУкраїнська

Посадовці Держгеокадастру незаконно вивели з держвласності 700 тис. га сільгоспземель

StopCor
StopCor

StopCor

Посадовці Держгеокадастру незаконно вивели з держвласності 700 тис. га сільгоспземель

Кіберспеціалісти Служби безпеки України викрили протиправний механізм відчуження сільськогосподарських земель державної власності, організований посадовцями регіональних підрозділів Держгеокадастру під прикриттям центрального керівництва. Про це повідомляється на сайті спецслужби у четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

 Фото: СБУ

"Чиновники незаконно вивели через електронні реєстри понад 700 тис. гектарів державних земель. Зокрема, понад 2,5 тис. земельних ділянок оформлювались у порушення чинного законодавства по два і більше разів за одним цільовим призначенням на одну особу, що є грубим порушенням закону... Незаконна схема діяла у 22 територіальних підрозділах Держгеокадастру", - йдеться у повідомленні.

Корупційний механізм функціонував через прогалини у роботі Національної кадастрової системи та системи електронного документообігу "Докпроф", яку використовують у багатьох органах влади, наголошують у СБУ.

Наразі спецслужба вживає всіх заходів для усунення виявлених проблем і направила офіційний лист до Держгеокадастру з вимогою усунути недоліки, виявлені СБУ в роботі інформаційних систем відомства.

Під час проведення масштабних обшуків у регіональних підрозділах Держгеокадастру і за місцем проживання фігурантів кримінального провадження правоохоронці виявили документацію, електронні носії інформації, комп'ютерну техніку та інші документи, що підтверджують протиправну діяльність. Триває досудове розслідування за ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією) і ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Як повідомляв "СтопКор" раніше, додаток з App Store вкрав у користувача біткоїни.

Другие новости