ПоддержатьУкраїнська

Посадовця міграційної служби затримали за хабарництво у Маріуполі

StopCor
StopCor

StopCor

Посадовця міграційної служби затримали за хабарництво у Маріуполі

У Маріуполі затримали завідувача сектору централізованого оформлення документів № 2 Головного управління Державної міграційної служби України в Донецькій області за хабарництво.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

Посадовець регулярно отримувала хабарі від фізичних осіб та представників туристичних фірм Маріуполя за виготовлення паспортів для виїзду за кордон, в тому числі особам, які залишилися на тимчасово окупованій території Донецької області.

Так, жінка в черговий раз вимагала та одержала 10 тис. 200 гривень хабара від представника однієї із туристичних фірм міста Маріуполя за сприяння у видачі 18 паспортів поза загальною чергою, без присутності особи та подання нею повного пакету документів для оформлення паспорта для виїзду за кордон.

Під час обшуків вилучено як предмет злочину, так і складені офіційні документи, що підтверджують протизаконність дій службових осіб Головного управління Державної міграційної служби України в Донецькій області.

Крім того правоохоронці провели ряд обшуків у офісах туристичних фірм Маріуполя, які надавали посередницькі послуги для виготовлення закордонних паспортів, за що отримували хабарі, частину яких передавали службовим особам міграційної служби.

Наразі посадову особу затримано, вирішується питання про пред’явлення їй підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України та обрання запобіжного заходу.

Другие новости