ПоддержатьУкраїнська

"Праву руку" глави ДБР викрили на великому доларовому хабарі – НАБУ

StopCor
StopCor

StopCor

'Праву руку' глави ДБР викрили на великому доларовому хабарі – НАБУ

Ексначальник Головного слідчого управління ГПУ і "права рука" глави ДБР Ігор Щербина був затриманий детективи НАБУ на отриманні неправомірної вигоди у розмірі 75 тисяч доларів США.

Детективи НАБУ затримали двох осіб за підозрою у можливому шахрайстві та пособництві у наданні неправомірної вигоди керівнику одного з правоохоронних органів, передає пресцентр НАБУ.

"Колишній посадовець ГПУ за посередництва підприємця у сфері будівництва вимагав від однієї зі столичних компаній-забудовниць 150 тис. дол. США неправомірної вигоди нібито для подальшої передачі керівнику одного з правоохоронних органів. Той в обмін на гроші начебто мав забезпечити закриття кримінального провадження, що розслідується територіальним управлінням цього органу щодо дій згаданої компанії-забудовниці. Осіб затримали після отримання ними першого траншу у 75 тис. дол. США з обумовлених 150 тис. дол. США", – розповіли у НАБУ.

Наразі тривають слідчі дії та встановлюються інші обставини вчинення злочину і причетні до нього особи.

За словами директора ДБР Романа Труби, ця інформація має неточності й водночас дискредитує репутацію очолюваного ним відомства.

"Ані на керівництво ДБР, ані на слідчих неможливо впливати грошима чи будь-якими іншими ресурсами. Якби мені стало це відомо, то я б першим написав заяву про злочин", – заявив Труба, повідомляє "OBOZREVATEL".

Другие новости