ПоддержатьУкраїнська

Редактор фейкового клону «Нашої версії» Дмитро Федоренко ховається від суду, щоб уникнути покарання за наклеп на «СтопКор»

StopCor
StopCor

StopCor

Редактор фейкового клону «Нашої версії» Дмитро Федоренко ховається від суду, щоб уникнути покарання за наклеп на «СтопКор»

Поцупивши назву в поважного видання «Наша версія», власник його мережевого клону n-v.com.ua Дмитро Федоренко вводить в оману громадскість та суд, повідомляя у державні інстанції адресу Спілки професійних журналістів замість своєї. Таким чином він намагається уникнути відповідальності за гігабайти брехні та бруду, вилитого у мережу, й, зокрема, за наклеп на «СтопКор».

Редактор фейкового клону «Нашої версії» Дмитро Федоренко ховається від суду, щоб уникнути покарання за наклеп на «СтопКор»

Ні для кого не секрет, що з початком гібридної війни значно зросла кількість псевдоінформаційних ресурсів, які створюються лише для того, щоб «вкинути» у мережу «потрібну» інформацію. До того ж, аби придати ваги своєму інформаційному сміттю, шахраї вдаються до різних засобів – наприклад, дещо змінюють загальновідому назву поважного ресурсу, реєструють домен й вуаля – майданчик готовий «вкидати» у мережу гігабайти брудних фейків. Встановити власників такого ресурсу, щоб притягнути їх до відповідальності, як правило, досить складно або взагалі неможливо.

Так, за розповсюдження фейкових публікацій, «СтопКор» подав до суду позов проти власника так званої газети «Наша версія» (n-v.com.ua) Дмитра Федоренка. Але днями ми отримали лист від Голови спілки професійних журналістів та редактора сайту «Наша версія» (nashaversia.com.ua) Юрія Поліщука, з якого дізнались, що, намагаючись уникнути відповідальності, пан Федоренко вводить в оману суд та замість своєї адреси надає адресу поважного видання Спілки професійних журналістів.

«Вірогідно, Дмитро Федоренко свідомо вказав адресу нашої громадської організації (за схожістю назви сайту) у судових документах. А як ще пояснити те, що судову повістку намагаються вже вдруге доставити на наш офіс, а не його особисту адресу в селі Великий Карашин Макарівського району? Ставимо до Вашого відома, що ані Спілка професійних журналістів, ані сайт http://nashaversia.com.ua/ не має жодного стосунку ані до газети “Наша версия (Называем вещи своими именами)”, ані до Дмитра Федоренка» - повідомляє у своєму листі Голова спілки професійних журналістів Юрій Поліщук.

«СтопКор» зі свого боку приносить вибачення виданню «Наша версія» (nashaversia.com.ua) та його редактору Юрію Поліщуку за цю прикру помилку, яка сталася внаслідок дій так званого редактора так званого видання «Наша версія» (n-v.com.ua) Дмитра Федоренка, який таким чином намагається уникнути відповідальності за свої вчинки.

Другие новости