ПоддержатьУкраїнська

Російські літаки залетіли у район зенітних навчань ЗСУ

Владимир Садыков
Владимир Садыков

Редактор ленты новостей

Російські літаки залетіли у район зенітних навчань ЗСУ

Російські літаки залітали в заборонену зону, яку Україна зарезервувала для проведення навчань.

 Російські літаки здійснили чергову провокацію Фото: wikimedia

"В районі проведення бойових стрільб зенітних ракетних військ Повітряних Сил та військ ППО Сухопутних військ Збройних Сил України в акваторії Чорного моря, літаки-розвідники російської федерації типу Су-24МР та Іл-20 грубо порушили порядок використання повітряного простору, неодноразово залітаючи у заборонену зону, яку Україна зарезервувала для проведення навчань", - передає командування Повітряних сил ЗСУ.

У ЗСУ зазначили, що Росія продовжує провокувати українську сторону.

"Російське керівництво вкотре демонструє своє справжнє обличчя, влаштовуючи провокації і наражаючи на небезпеку власних військових льотчиків", - додали у командуванні Повітряних сил ЗСУ.

Російські літаки перетинали бойові курси мішеней типу ВР-3 Рейс, по яких застосовувалися українські зенітні керовані ракети.

Загиблі та поранені на Донбасі за останні дні:

  • Протягом доби 20 вересня в зоні проведення ООС на Донбасі російські найманці 5 разів відкривали вогонь по українських позиціях. Один військовий отримав вогнепальне поранення.19 вересня в зоні проведення ООС один український військовий отримав осколкове поранення.
  • 17 вересня двоє бійців ЗСУ дістали поранення.
  • 16 вересня російські найманці обстріляли на Донбасі машини місцевих, будинок та адмінбудівлю. У населеному пункті Тарамчук ворог пошкодив житловий будинок та прибудинкову територію, а у місті Щастя обстріляв відділ прикордонної служби та приватні автівки. Серед постраждалих — голова місцевої військово-цивільної адміністрації Олександр Дунець.
  • Протягом доби 14 вересня в результаті ворожої агресії один український військовий поранений.
  • 13 вересня на Сході України російські найманці 12 разів порушували режим тиші. Одного українського військового вбили.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, у зоні ООС затримали прикордонника. Посадовець вимагав від свого підлеглого майже 30 тисяч гривень за переведення його на інше місце несення служби.

Другие новости