ПоддержатьУкраїнська

Росіяни вірять в свою армію і вважають, що живуть в розвиненій державі

StopCor
StopCor

StopCor

Росіяни вірять в свою армію і вважають, що живуть в розвиненій державі

92% опитаного населення РФ висловило впевненість в тому, що російська армія здатна їх захистити, якщо виникне якась загроза. Більшість відзначили зростання боєготовності збройних сил. Соціологи вважають, що не останню роль в цьому зіграло від'єднання Криму.

Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦВГД) надав відповідні результати опитування і його оцінку.

Опитування було проведено ще в жовтні минулого року. В ньому взяли участь понад півтори тисячі респондентів зі 130 населених пунктів країни. В цілому соціологи зуміли охопити 46 регіонів РФ.

"Росіяни відзначають ефективність заходів, прийнятих свого часу для підвищення рівня боєздатності російської армії: 76% респондентів вважають, що за останні 2-3 роки вона підвищилася. Для порівняння, рік тому про це говорили 73% співгромадян. Частка негативних відповідей вкрай низька - лише 2% вважають, що ситуація швидше погіршилась. Не фіксують жодних змін 15% опитаних", - йдеться в звіті ВЦВГД.

Більш впевнені в боєздатності й силі своєї армії росіяни старшого віку (понад 60 років), показник їх відповідей склав 81%, тоді як молоді менш в цьому впевнені - 71%. При цьому населення країни показало досить високий рівень обізнаності в діяльності своїх збройних сил - 83%.

92% жителів Росії заявили, що вірять в те, що армія їх захистить, якщо виникне загроза війни. Відсоток скептиків склав лише 5%. Більшість росіян, згідно з результатами опитування, відзначили вплив армії на їхнє життя. При цьому вони впевнені, що вона грає важливу роль для економічного розвитку.

Соціологи підкреслили, що в цілому росіяни дали високу оцінку своїй армії. І це, на їхню думку, пов'язано з діяльністю структури за останні три роки.

"Величезну роль зіграла ефективна участь "ввічливих людей" у визволенні Криму та успіхи російських сил в сирійському конфлікті. Дали ефект зусилля міністра Сергія Шойгу з відновлення соціального престижу офіцерського корпусу й армії в цілому", - вважає генеральний директор ВЦВГД Федоров.

Нагадаємо, жителі Російської Федерації дали оцінку своїй країні і її позиції в світі. Більшість з них вважають, що живуть в розвиненій, багатій і передовій державі, якої до того ж боїться вся світова спільнота.

Другие новости