ПоддержатьУкраїнська

Розенко дав пояснення стосовно підвищення пенсійного віку в Україні

StopCor
StopCor

StopCor

Розенко дав пояснення стосовно підвищення пенсійного віку в Україні

За словами віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка, нинішній уряд і влада жодним інституціям не давали обіцянок підвищити пенсійний вік в країні. 

Про це повідомили у прес-службі віце-прем'єр-міністра.

Український уряд не має жодних зафіксованих зобов'язань підвищувати пенсійний вік, наголосив Розенко. Він також висловив своє переконання, що теперішня влада не буде так чинити.

"Цього немає ні в Меморандумі з МВФ, ні в наших зобов'язаннях перед іншими інституціями", - заявив чиновник.

Разом з тим він нагадав, що підвищення пенсійного віку для жінок на даний момент поволі триває. За його словами, це наслідок реформи колишньої влади 2011 року, яка не вплинула позитивно на дефіцит бюджету Пенсійного фонду, оскільки він збільшився, а не зменшився.

Проблема Пенсійного фонду полягає в низьких доходах українських громадян, і її не вирішити підвищенням пенсійного віку, наголосив Розенко. На сьогодні понад п'ятдесят відсотків працівників в країні або не сплачують податків у Пенсійний фонд, або не повністю їх сплачують, сказав він. Відповідно, малий розмір пенсій існує тому, що українці не хочуть чесно платити податки, заявив віце-прем'єр.

За його словами, тому уряд, серед інших причин, і вирішив підвищити мінімальну зарплату, а саме, щоб залучити додаткові кошти в Пенсійний фонд України.

Раніше член партії "Батьківщина" Андрій Павловський на своїй сторінці в одній із соціальних мереж заявив, що уряд планує збільшити пенсійний вік українців.

Другие новости