ПоддержатьУкраїнська

Розгляд справи про викрадення школяра в Кропивницькому: судді порушили права дитини, – Суслова

StopCor
StopCor

StopCor

Розгляд справи про викрадення школяра в Кропивницькому: судді порушили права дитини, – Суслова

Дванадцять годин у зачиненій автівці, а потім – чотири місяці нічних кошмарів: Знам'янський міськрайонний суд позбавив горе-матір з Кропивницького, що організувала викрадення власної дитини, можливості наближатися до сина. Та цю заборону Олена Твердохліб оскаржує в Апеляційному суді Кіровоградської області. Який мотив був у мами викрадати дитину за допомогою озброєних молодиків? Та головне – чому слуги Феміди грають під дудку кривдників й порушують права дитини? З’ясовувала Алла Легеза.

https://www.youtube.com/watch?v=QvvX8J-8qtA&t=3s

Розгляд справи в апеляції триває вже не один місяць. Мама, яка за словами батька Єгора, проживає і веде бізнес в Австрії, намагається не пропускати жодне засідання. На попередніх слуханнях справи вона невпинно вимагала, щоб свідчити прийшов викрадений нею син, а в результаті саме адвокат матері просила відкласти допит.

Адже сам Єгор впевнено стверджує: дуже хотів сказати, що прагне жити з татом. Та для цього хлопчику довелось кілька годин просидіти у суді.

«Мати наполягала весь час, щоб дитина була свідком, але я цього не міг зробити протягом семи місяців, тому що не радили психологи, бо дитина була в стресовому стані. А коли він все-таки погодився переговорити, вони злякалися і скасували це», – розповідає батько Єгора Андрій Твердохліб.

 Андрій Твердохліб Фото: СтопКор

Судді не мали права ігнорувати бажання головного постраждалого свідчити в суді, тим більше якщо це дитина, стверджують незалежні юристи.

«Суд грубо порушив вимоги ч.8 ст. 223 ЦПК України, оскільки не допитав малолітнього свідка, який з’явився на засідання», – наголошує адвокат адвокатського об’єднання «Авеллум» Андрій Кулеба.

 Ірина Суслова назвала дії суддів порушенням прав дитини Фото: СтопКор

Понад те, за словами радниці голови комітету із прав людини Ірини Суслової, порушені не тільки вимоги ЦПК, але й міжнародної конвенції про права дитини.

Другие новости