ПоддержатьУкраїнська

СБУ знешкодила потужне злочинне угруповання

Владимир Садыков
Владимир Садыков

Редактор ленты новостей

СБУ знешкодила потужне злочинне угруповання

На Сумщині співробітники Служби безпеки України у ході спецоперації спільно з поліцейськими та представниками пенітенціарної служби викрили осіб, які здійснювали злочинну діяльність в області. Підозрювані були пов'язані з угрупованням із РФ.

 Силовики затримали членів злочинного угруповання Фото: СБУ

"Встановлено, що зловмисників координували "злодії в законі" так званого Сухумо-кутаїського клану, у тому числі з території РФ. Учасники угруповання намагалися поширити злочинний вплив на жителів декількох регіонів України. Щоб реалізувати це, вони створили розгалужену мережу своїх "осередків"", - передає пресслужба СБУ.

Зазначається, що зловмисники залякували громадян, тероризували підприємців і "вибивали" з них гроші, застосовуючи психологічний тиск, насильство та погрози фізичної розправи.

Одержані "прибутки" зловмисники використовували для підтримки засуджених поплічників у місцях позбавлення волі, а також поширення там злочинного впливу.

Правоохоронці під час слідчих дій за місцями перебування учасників групи виявили:

  • засоби зв’язку, комп’ютерну техніку та банківські картки із доказами протиправної діяльності,
  • ​відмички,
  • "боргові" розписки потерпілих, з яких зловмисники вимагали гроші.

Трьом організаторам угруповання повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 189 (вимагання), ч. 2 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу), ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, на Вінниччині контррозвідники Служби безпеки України (СБУ) викрили та затримали агента ФСБ РФ, який пройшов вишкіл у терористів на Донбасі. Затриманому вже повідомили про підозру.

Другие новости