ПоддержатьУкраїнська

Секретар Ізюмської міськради і директор водоканалу «запалювали» у шашличній в робочий час

Наталья Полынкова
Наталья Полынкова

Региональный редактор

Секретар Ізюмської міськради і директор водоканалу «запалювали» у шашличній в робочий час

Секретаря Ізюмської міської ради на Харківщині Костянтина Петрова та директора місцевого водоканалу Михайла Зубка застукали в робочий час у шашличній. 28 жовтня 2021 року під горілку і шашличок вони опікувалися долею містян в одному із закладів Ізюма. Службові машини з водіями чекали чиновників під рестораном.

 Секретаря Ізюмської міськради з директором водоканалу ''застукали'' за горілкою в робочий час Фото: скриншот

Секретар Ізюмської міськради Костянтин Петров разом із директором Ізюмського водоканалу Зубком розпивали спиртне під шашлик у робочий час. О 13.15 їх застукав за цим заняттям один з опозиційних до мера Ізюма депутатів міськради.

Про це повідомив очільник Ізюмського відокремленого підрозділу ВГО «Стоп корупції» і депутат Ізюмської міської ради Юрій Козлов.

Чиновників зафільмували за столом з двома недопитими пляшками елітної горілки та м’ясними наїдками. На запитання «що це таке в робочий час?», директор водоканалу заявив, що у пляшках з дозатором вода.

Відео застілля в робочий час оприлюднили в соціальних мережах.

 Секретар Ізюмської міськради Петров в робочий час помічений за пляшкою горілки Фото: скиншот

Юрій Козлов направив на ім’я мера міста і директора водоканалу запити, у яких попросив прокоментувати, які саме службові обов’язки виконували відповідальні чиновники в робочий час в ресторані за чаркою оковитої.

Міська рада та виконком відповіли, що у них немає жодної офіційної інформації про мету застілля у шашличній Петрова та Зубка.

 Виконком міськради Ізюма надіслав відповідь на запит стопкорівця Козлова щодо пияцтва чиновників в робочий час Фото: СтопКор

«На ваш запит… про надання копій документів, на підставі яких секретар Ізюмської міської ради К.Петров перебував у приміщенні ТЦ «Кремянець» із директором КВВКП М.Зубком 28.10.2021 о 13.15, виконавчий комітет Ізюмської міської ради повідомляє, що запитувана вами інформація відсутня», — йдеться у відповіді на запит борця з корупцією.

А от директор водоканалу Зубко взагалі відмовився надати інформацію про посиденьки з горілкою та м'ясом у робочий час.

 Директор водоканалу Ізюма в робочий час в шашличній Фото: скриншот

«Яка реакція мала б бути від голови міста Марченка? 1. Проведення службового розслідування із наступним звільненням цих персонажів. 2. На час службового розслідування усунення Петрова і Зубка з посад. Але це не в нашому місті. Міський голова Марченко, який отримав від мене депутатське звернення та запити, знає про те, що трапилося, і фактично «кришує» своїх чиновників. Вони продовжують працювати на своїх посадах», — прокоментував депутат Юрій Козлов.

Він зазначив, що оприлюднене відео мало неабиякий суспільний резонанс. Містяни чекають на реакцію від керівництва органу самоврядування.

За інформацією Ізюмського осередку ВГО «Стоп корупції», секретар міської ради Петров отримує заробітної плати з бюджету близько 45 750 грн на місяць. Чиновник у 2020 році задекларував 270000 грн готівки (понад 10 тисяч доларів).

Директор водоканалу Зубко (заробітна плата близько 30000 грн на місяць у 2020 році) задекларував понад 30000 доларів готівки.

Нагадаємо:

  •  Раніше Юрій Козлов та інші опозиційні до мера міста депутати домоглися призупинення підвищення тарифу за водопостачання з 39 грн за кубометр до 49.  У місті створено робочу групу з дослідження проблеми ціноутворення та собівартості послуг водоканалу.
  • Також «СтопКор» повідомляв, що майже мільйон з міського бюджету за юридичні послуги «Ізюмводоканалу» сплачено фірмі, яка має відношення до заступника голови міської ради Ізюма Володимира Мацокіна.

Другие новости