ПоддержатьУкраїнська

Система державної служби зайнятості давно себе віджила - ЗМІ

StopCor
StopCor

StopCor

Система державної служби зайнятості давно себе віджила - ЗМІ

На недавньому засіданні українського Кабміну було прийнято рішення реформувати роботу служби зайнятості. Зрозуміло, що система державної служби зайнятості давно віджила себе і тягне з бюджету чималі кошти на своє існування.

Про це пише видання "Преса України".

Наразі Кабмін шукає сфери, в яких можна скоротити витрати державних коштів. До чого може привести чергова несподівана реформа 2017 року.

Застарілі методи центрів зайнятості

За даними Мінсоцполітики, близько 10 мільйонів українців працездатного віку не є офіційно зайнятими роботою. Показник не зайнятого роботою населення становить близько 38% від загальної кількості працюючого населення. Частина цих людей працює нелегально, частина перебивається тимчасовими заробітками, хтось зареєстрований в службі зайнятості.

Якою була до недавнього часу система роботи державної служби зайнятості? Загалом, це була чиста формальність. Адже багато безробітних шукали й шукають роботу самостійно, а ті вакансії, які офіційно надає держава – або низькооплачувані, або малоперспективні. Тому ефективність роботи служби зайнятості завжди була досить низькою. При цьому держава витрачала на утримання цієї структури величезні кошти.

Багато безробітних знають, що бути зазначеним в службі зайнятості не означає, що можна знайти гідну роботу. За деякими даними найбільш високооплачувані вакансії не доходять до простих безробітних, а в першу чергу надаються родичам і знайомим працівників державної служби зайнятості. Той, хто реально хоче знайти гідну роботу, повинен якось "віддячити" інспектору служби зайнятості. А це вже хабар посадовій особі.

При цьому існують альтернативні способи – як знайти роботу. До їх числа відносяться приватні фірми з працевлаштування і сайти в інтернеті, на яких можна розміщувати своє резюме і самостійно шукати роботодавця. Правда, багато приватних фірм з працевлаштування беруть за свої послуги чималі гроші. Як правило, приватні рекрутингові компанії спочатку беруть плату за реєстрацію в своїй базі вакансій, а пізніше при працевлаштуванні стягують за цю послугу частину грошей з першої зарплати клієнта.

Функції центрів зайнятості

Що може надати безробітному державна обласна чи міська служба зайнятості?

По-перше, центр зайнятості може підшукати безробітному вакансію, згідно з його освітою та спеціальністю. Але якщо людина з вищою освітою раптом захоче працювати чорноробом, то йому в цьому відмовлять. Цей факт часто ускладнює швидкий пошук роботи для людей, які згодні на будь-яку роботу. При цьому, багато українців з дипломами про вищу освіту успішно працюють чорноробами за кордоном.

По-друге, якщо людину скоротили з попереднього місця роботи, то біржа деякий час буде виплачувати йому відсоток від його ставки.

По-третє, для тих, хто не знайшов роботу, центр зайнятості може забезпечити тимчасовий заробіток на суспільно-корисних роботах. Безробітного, за його згодою, можуть тимчасово направити на роботу, яка не вимагає високої кваліфікації - щось десь пофарбувати, побілити.

По-четверте, центр зайнятості може допомогти безробітному отримати нову, більш перспективну спеціальність і направити його на навчання на курси перекваліфікації. Правда, безробітних з середньотехнічною освітою можуть направляти на навчання лише за такими ж робочими спеціальностями. Був чоловік маляр, значить може перевчитися на газозварника. Відповідно до диплома про вищу освіту можна отримати ще одну професію з дипломом "спеціаліста", хоча тут вибору набагато менше, бо в країні вистачає дипломованих юристів, бухгалтерів та економістів.

По-п'яте, в особливо рідкісних випадках безробітний може написати свій бізнес-план і спробувати відкрити свій приватний бізнес. У цьому йому допоможе програма місцевих бюджетних інвестицій з розвитку малого бізнесу. Колись такий вид допомоги безробітним був досить розвинений, зараз це рідкість. Але якщо врахувати той факт, що програма бюджетної децентралізації дозволяє місцевим обласним та міським органам влади накопичувати в своєму розпорядженні чималі кошти, то частину цих грошей можна було б направляти на створення робочих місць малого бізнесу. Адже часто безробітний, який має робочу спеціальність кравця, слюсаря, сантехніка, будівельника, столяра, електрика не може знайти роботу на фірмі, але може створити невеликий приватний бізнес з обслуговування населення.

Чим влада може допомогти безробітним

Державні центри зайнятості працюють за старим принципом і часто безробітному формально намагаються підшукати роботу. Ті, хто не реєструється в центрах зайнятості й шукають робоче місце самостійно, мають більше шансів працевлаштуватися. Тому реформа роботи державної служби зайнятості повинна полягати в нових методах спільного пошуку роботи безробітного і центру зайнятості. Безробітних повинні вчити, як можна ефективно створити резюме і швидко знайти роботу. Багато приватних роботодавців не розміщують свої вакансії в державних центрах зайнятості, оскільки вважають, що там шукають роботу низькокваліфіковані та вікові безробітні. Місцеві органи самоврядування повинні налагодити зв'язки приватних фірм і державних центрів зайнятості, глибоко аналізувати ринок робочих спеціальностей. Інакше реформа державної служби з пошуку вакансій просто зживе себе і стане черговою формальністю. А поки працевлаштування безробітних залишається справою рук самих безробітних.

Другие новости