ПоддержатьУкраїнська

СКУ долучився до конференції «Українська діаспора: проблеми дослідження»

StopCor
StopCor

StopCor

СКУ долучився до конференції  «Українська діаспора: проблеми дослідження»

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

СКУ на конференції представили: Наталія Пошивайло-Таулер, Регіональна Віцепрезидентка СКУ в Південній півкулі; Павло Садоха, Регіональний Віцепрезидент Світового Конґресу Українців у країнах Південної та Західної Європи, очільник комісії з питань трудової міграції при СКУ, голова Спілки українців у Португалії; Аскольд Лозинський, Президент Світового Конґресу Українців (1998–2008), президент Фундації Українського Вільного Університету; Марія Купріянова, Виконавча директорка Світового конґресу українців, та Марта Кебало, докторка (PhD) з антропології, Головна представниця СФУЖО до ООН.

За повідомленням, доповідачі представили дослідження, як на історичну тематику: вплив повоєнної імміграції, вклад жіночих організацій у розвиток української діаспори, наукові розвідки з японістики українців, а також і щодо актуальних тем, таких як проблеми українських громад у ЄС та діяльність з протидії насильству тощо.

«Наукова конференція в Острозькій академіі дозволила ще раз осягнути глибину та потенціал української діаспори. Особливо для мене, це майданчик в колі однодумців представити власне дослідження української діаспори в Новій Зеландіі», –  підкреслила Віцепрезидент СКУ у Південній півкулі Наталія Пошивайло-Таулер.

«Чому сьогодні так важливо говорити про єдиний 65-мільйонний український народ? Протягом десятиліть організована діаспора продовжує багатогранну роботу – виховує національно свідомі молоді покоління українців, розбудовує українську державу, розвиває освіту, плекає мову, сприяє залученню інвестицій до України, бореться за утвердження української церкви, сприяє визнанню правдивої пам’яті нашого народу. І сьогодні, коли Росія веде криваву війну проти України, ми пліч-о-пліч відстоюємо незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України», – зазначила у своїй промові Виконавчий директор СКУ Марія Купріянова.

СКУ подякував організатору –  Науково-дослідному центру «Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара» та всім учасникам конференції за плідну дискусію.

Нагадаємо, Світовий конґрес українців провів Річні загальні збори, у яких взяли участь майже дві сотні делегатів і гостей, представників українських громад та організацій з понад 20 країн світу, аби підбити підсумки року та подивитися у майбутнє світового українства.

Джерело: Укрінформ

Другие новости