ПоддержатьУкраїнська

Соратниця Саакашвілі запевняє, що поліція зупиняла його дорогою до Тбілісі, але не впізнала

StopCor
StopCor

StopCor

Соратниця Саакашвілі запевняє, що поліція зупиняла його дорогою до Тбілісі, але не впізнала

Про це розповіла одна з найближчих соратниць Міхеїла Саакашвілі, член «Єдиного національного руху» Ека Херхеулідзе, передає Укрінформ із посиланням на портал «Новости Грузия».

За словами Херхеулідзе, Саакашвілі сам розповів їй про те, що сталося, під час тюремного побачення. Вона припустила, що, найімовірніше, поліцейські зупинили машину через перевищення швидкості, а експрезидента не впізнали, оскільки на ньому була медична маска.

«Він гуляв по Батумського бульвару і його не впізнали. Ба більше, його навіть зупинила поліція. Ці кадри є, їх зафіксували камери спостереження», розповіла Херхеулідзе в ефірі телекомпанії «Мтаварі».

Вона повторила, що до моменту арешту Саакашвілі перебував в Грузії вже чотири дні. «Сьогодні він сказав, що пізніше все розповість. Про те, скільки днів він був у дорозі і як добирався до Грузії », - додала Херхеулідзе.

Як повідомляв Укрінформ, вранці у п'ятницю, 1 жовтня, Саакашвілі розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому сказав, що перебуває у Батумі.

Увечері того ж дня голова уряду Грузії Іраклій Гарібашвілі повідомив, що Міхеїла Саакашвілі затримали 1 жовтня. Своєю чергою експрезидент оголосив голодування, заявивши, що вважає себе політичним в'язнем.

Нагадаємо, Міхеїл Саакашвілі очолював Грузію у 2008-2013 роках. Після поразки на виборах у 2013 році він залишив країну. На батьківщині проти нього порушили низку кримінальних справ, за деякими він був заочно засуджений до ув'язнення.

У 2015 році Саакашвілі позбавили грузинського громадянства, і вже майже шість років він є громадянином України. Наразі він очолює Виконавчий комітет Національної ради реформ України.

Джерело: Укрінформ

Другие новости