ПоддержатьУкраїнська

Спільна перемога: забудовник скверу ім. Шаповала повністю програв суди

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Спільна перемога: забудовник скверу ім. Шаповала повністю програв суди

Забудовник ТОВ «Аргумент ВВ», який хотів забудувати ділянку скверу імені Максима Шаповала в Києві, програв усі суди.

 Урочисте відкриття скверу ім. Шаповала Фото: СтопКор

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду ухвалив відмовити у відкритті касаційного провадження у справі №910/3111/19 за касаційною скаргою забудовника на постанову Північного апеляційного господарського суду від 16 березня 2021 та рішення Господарського суду міста Києва від 27 травня 2020 року.

Таким чином суд відмовив ТОВ «Аргумент ВВ» у відкритті касаційного провадження

Зазначимо, боротьба киян із забудовником за сквер ім. Шаповала у Києві тривала 3 довгих роки. Громаду активно підтримувала ВГО «Стоп корупції», долучаючись до судових засідань та акцій протесту.

Нагадаємо:

  • Улітку 2018 року Київська місцева прокуратура №9 заявила позов до Господарського суду столиці про розірвання договору оренди та повернення у користування киян земділянки на проспекті Повітрофлотському у Солом'янському районі Києва.
  • Ця земділянка ще у 2004 році була передана в оренду товариству на 25 років під будівництво торговельного комплексу.
  • Зазначалося, що будівництво на цій ділянці мало бути завершено ще у 2008 році, однак станом на той момент будівельні роботи навіть не були розпочаті, що є підставою для дострокового розірвання договору оренди та припинення права користування землею цим товариством.
  • Суддя Північного апеляційного господарського суду Києва виніс рішення на користь Київради у справі про сквер ім. Шаповала. Столичні депутати у 2018 році розірвали договір оренди із забудовником, який збирався звести на цій ділянці на Солом’янці ТРЦ.
  • Забудовник ТОВ «Аргумент ВВ» намагався це рішення Київради оскаржити під різними приводами. Утім, суд йому відмовив.
  • У квітні 2021 року на ділянці розпочали будівельні роботи та активне облаштування скверу.

Зазначимо, співробітник Головного управління розвідки Міноборони Максим Шаповал загинув уранці 27 червня 2017 року в Києві в результаті підриву автомобіля.

7 вересня вдова Шаповала отримала від тодішнього президента України для розвідника звання Героя України посмертно, орден «Золота зірка».

Другие новости