ПоддержатьУкраїнська

Відсторонений Мецгер вибачився перед журналістами після акції протесту під "Укрексімбанком"

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Відсторонений Мецгер вибачився перед журналістами після акції протесту під 'Укрексімбанком'

Відсторонений глава "Укрексімбанку" Євген Мецгер вибачився перед журналістами. Свою поведінку він назвав неприпустимою і шокуючою якраз після акції протесту, що провели активісти ВГО "Стоп корупції" під головним офісом фінустанови.

 Мецгер написав пост із вибаченнями Фото: Facebook/Мецгер Євген

Зокрема Мецгер у своєму Facebook написав, що вважає свободу слова і вільну пресу фундаментом демократії та справжньої незалежності держави.

"Події, що сталися у моєму робочому кабінеті 4 жовтня 2021 року та були згодом опубліковані виданням «Схеми» з мого боку є неприпустимими та стали шоком не тільки для громадськості та журналістської спільноти, але й для мене. Я за природою врівноважена людина і ніколи не думав, що миттєвий емоційний спалах може перерости в лавину імпульсивних та непоправних дій і рішень. Стрес і навантаження цьому не виправдання.

Тому я щиро прошу вибачення у працівників видання «Схеми» Кирила Овсяного та Олександра Мазура! На разі у формі цього посту, але завжди готовий зробити це у будь-якій зручній їм формі", - написав він.

Мецгер також вибачився перед усіма журналістами України та перед своїми колегами.

 Протест через Мецгера під «Укрексімбанком» Фото: СтопКор

Зазначимо, після оприлюднення відео, на якому Мецгер дав команду охороні силою забрати техніку в журналістів "Схем", керівник "Укрексімбанку" пішов у відставку. Він склав повноваження на час розслідування.

Нагадаємо:

  • Проєкт розслідування «Схеми» відновив відео з запису інтерв’ю з головою правління державного «Укрексімбанку».
  • Кадри зі зйомок були видалені працівниками банку за наказом Мецгера. На відео видно, що журналіст почав ставити питання щодо «ДНР», а також кредиту, який видав банк. Зокрема, журналіст Кирило Овсяний прийшов із документами, які ймовірно підтверджують злочинні дії представників банку.
  • Мецгер каже: «Я знаю всі ці документи». «І ці документи по "ДНР"?», – уточнює Овсяний. Мецгер каже, що журналіст володіє неперевіреними даними. Той відповідає, що вони були перевірені кількома джерелами. Далі Овсяний запитує: «Чи перевірялася ця компанія, ця людина, якій надавався кредит державним банком?». Після чого Мецгер різко припиняє інтерв’ю.
  • Наразі у «Схемах» не розголошують подробиці розслідування.
  • За фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів «Схем» столичні дізнавачі відкрили кримінальне провадження.
  • Журналістів запрошено для проведення допиту у якості потерпілих. Прокуратура також опитає представників банку.
  • «Укрексімбанк» звинуватив журналістів «Схем» у спробі протиправно заволодіти інформацією з обмеженим доступом і додав, що планує звернутися до правоохоронців. У поліції УП повідомили, що заяви банку не отримували.

Другие новости