ПоддержатьУкраїнська

«Спочатку подумала, що били битами», – подробиці нападу на журналістів в Одесі

StopCor
StopCor

StopCor

«Спочатку подумала, що били битами», – подробиці нападу на журналістів в Одесі

Розбита вщент у кращих традиціях фільмів-катастроф автівка та залякування журналістів: пів року тому в Одесі під будівлею суду, де працює одіозний Сергій Чванкін, було скоєно напад на знімальну групу «СтопКору». Що залишилось за лаштунками і як зараз просувається розслідування цієї справи? Та чому ймовірний замовник розправи з медійниками залишається безкарним? Розповіла журналіст Ася Шевченко.

https://www.youtube.com/watch?v=oG3uRbEHPxo

«Взагалі Одеса – то місто, де відбувається повний треш. Більше ніж рік тому ми почали розслідувати тему голови Київського райсуду Одеси Сергія Чванкіна. Зокрема, його будиночок на 330 квадратних метрів в елітному ЖК. І він запевняє, що саме цей маєток він купив за якихось 68,5 тисяч доларів. Всі люди розуміють, що це брехня, такого не буває. Ну може десь у казці. Але ж він не чарівник», – коментує Ася.

Команда «СтопКору» розшукала цей маєток, але потрапити всередину було дуже важко. Тож репортер та оператор вирішили піти ва-банк і представились як флористи з Києва.

 За цей будинок в елітному ЖК Сергій Чванкін буцімто заплатив усього 68,5 тис. дол.

«Ми зайшли на територію, подзвонили в дзвіночок. Питаємо: а Сергій Анатолійович Чванкін тут живе? Тиша. Замість відповіді нам відкривають ворота. Ми заходимо в ворота, ми стукаємо вже в двері самого будинку, питаємо, чи тут живе Чванкін. Тиша. А потім відповідь: нікого немає вдома. Ми все гарно облітали з коптера, відкадрували, записали стендапи та поїхали. Але так сталось, що у нас у Київському райсуді була ще одна тема», – розповідає журналістка.

Знімальна група приїхала до суду і побачила під будівлею 30 молодиків спортивної статури, які за кілька місяців до цього вже нападали на знімальну групу «СтопКору».

 Авто “СтопКору” протаранили в Одесі після зйомок будинку одіозного судді Чванкіна

«Повертаюсь із будівлі суді і бачу «картину маслом»: наша машина побита. Я взагалі спочатку не зрозуміла, що відбулось, подумала, що її били битами. А вже потім нам розповів наш водій, який був всередині автівки під час нападу, що приїхав білий бус з додатковими «тітушками». За білим бусом стояли розбиті вщент «Жигулі». І ось «тітушки» з того бусу дають відмашку водію «Жигулів», і він врізається в нашу машину», – згадує дівчина.

Журналістка вважає: навряд чи це була спроба вбивства водія, скоріше – демонстрація сили та намагання залякати медійників.

 За пів року Асю жодного разу не викликали на допит

«Бо ми зайшли на територію Чванкіна, і він нам дав зрозуміти: не ходіть там, де не треба. Це, звісно, мої припущення, можливо, в нього були інші установки. Але коли ти Сергій Чванкін, за тобою Сергій Ківалов, Аднан Ківан, Мага Спорт – то тобі нічого не страшно. Тому що минуло пів року, а наша справа стоїть, її ніхто не розглядає, мене навіть не викликали на допити», – резюмує Ася.

Другие новости