ПоддержатьУкраїнська

Стало відомо, чому українці платять за ЖКГ за завищеними тарифами

StopCor
StopCor

StopCor

Стало відомо, чому українці платять за ЖКГ за завищеними тарифами

Павло Розенко опублікував фото галявини з травою, яка утворилась посеред зими через зношені системи теплопостачання. Він пояснив, кому вигідна така ситуація.

Про це віце-прем'єр-міністр України написав на своїй сторінці у соцмережі.

Сьогодні, 16 лютого, Розенко відповів на питання, чому українці повинні платити за ЖКГ за завищеними тарифами. За його словами, підприємствам-монополістам вигідно тримати системи теплопостачання у зношеному стані.

"Тут у них є шикарне поле для маніпуляцій", – зазначив він.

Віце-прем'єр-міністр також підтримав доручення генпрокурора Юрія Луценка перевірити використання формули Роттердам+ при купівлі вугілля та дії НКРЕКП, яка мала б за цим слідкувати.

"Дуже цікаво також було б почути про результати виконання "інвестиційних програм" підприємств-монополістів, зокрема почути відповіді на питання: коли українці зі своїх кишень припинять платити за такі "зелені галявини" в своїх містах?" – підсумував Розенко.

Як повідомлялось раніше, журналіст Олександр Дубинський заявляв, що чесні тарифи мали б бути утричі нижчими. За його словами, в Україні системи теплопостачання зношені. Як результат, в них втрачається близько 2,5 млрд кубометрів газу. Крім того, за його словами втрати у будинках становлять близько 9 млрд кубометрів.

"Люди оплачують, але не отримують понад 11 млрд кубометрів газу з 18,6 млрд, що поставляються для потреб ЖКГ", – пояснив він.

Зазначимо також, що за словами Розенка, немає ніяких підстав піднімати ціну на газ у поточному році.

Другие новости