ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" слідкував за справою нардепа-рейдера у суді

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' слідкував за справою нардепа-рейдера у суді

Народний депутат Петро Юрчишин та співвласник ТОВ "АП НВП "Візит" подав касацію у Вищий госпсуд на рішення Рівненського апеляційного господарського суду. У такий спосіб бізнесмен хоче повернути незаконно привласнене майно стратегічного заводу у Старокостянтинові.

Подробиці із зали суду повідомив журналіст "СтопКору" Сергій Медяник.

"У ході судового процесу представники Юрчишина відмовились визнавати залізничні рейки власністю заводу "Строймастер" у Старокостянтинові. Адвокати нардепа прагнуть будь-що повернути вкрадене у підприємства майно ТОВ "Візит". Представники заводу заявили, що користувалися рейками за договором оренди, а з 2012 на умовах лізингу. Суд узяв перерву у слуханні та переніс засідання на 28 лютого", – розповів журналіст Сергій Медяник.

Додамо, що Рівненський апеляційний господарський суд визнав фіктивною біржову угоду, завдяки якій фірма народного депутата Петра Юрчишина отримала залізничні рейки заводу у Старокостянтинові. Відповідно до вироку, суду ТОВ "Візит" має повернути заводу "Строймайстер" незаконно захоплене майно.

Нагадаємо, за результатами розслідування "СтопКору" ТОВ "АП НВП "Візит", якою спільно володіють народний депутат Петро Юрчишин та брат політика і депутат Вінницької обласної ради Микола Юрчишин, у Старокостянтинові на Хмельниччині викрала у підприємства ТОВ "Строймайстер" залізничні рейки.

Рейдерство відбувалося під керівництвом начальника Старокостянтинівського відділу поліції Анатолія Чубенка. Поліціянти без жодних пояснень затримали директора ТОВ "Строймайстер". Під час зйомок журналістського розслідування про викрадення залізничних рейок оборонного підприємства за знімальною групою "СтопКору" стежили невідомі.

Пізніше, під час наступного етапу знімання, на журналіста та оператора проекту напав депутат Хмельницької обласної ради В'ячеслав Антонюк. У політика, а за сумісництвом співвласника компанії з оцінки нерухомості та банкрутства підприємств "Карат", хотіли дізнатись подробиці фіктивної біржової угоди, завдяки якій вдалось провернути незаконне привласнення майна заводу.

https://youtu.be/oG1GfwoQLo8

Другие новости