ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" навідався до селищної ради Чабанів через масштабні оборудки із землею Академії аграрних наук України

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' навідався до селищної ради Чабанів через масштабні оборудки із землею Академії аграрних наук України

Активісти "Стоп корупції" навідатись до селищної ради Чабанів на Київщині через дерибан 20 гектарів землі дослідного господарства Національного наукового центру "Інституту землеробства" Національної Академії аграрних наук України. Територію віддали під будівництво багатоквартирного житлового комплексу. До оборудки, за даними "СтопКору", можуть бути причетні селищний голова Чабанів та низка посадовців селищної ради. 

''СтопКор'' навідався до селищної ради Чабанів через масштабні оборудки із землею Академії аграрних наук України

Подробиці поїздки до Чабанів повідомили активісти проекту.

"Селищний голова, за словами секретаря, перебуває у науковій відпустці, його заступник та голова профільної комісії були відсутні на робочому місці. Ми навідаємося до селищної ради згодом, щоб застати усіх відповідальних осіб на робочому місці", – зазначили активісти "Стоп корупції".

''СтопКор'' навідався до селищної ради Чабанів через масштабні оборудки із землею Академії аграрних наук України

Нагадаємо, у селищі Чабани Київської області територію дослідного господарства Національного наукового центру Інституту землеробства Національної Академії аграрних наук України віддали під будівництво житлового комплексу. Ідеться про 20 гектарів землі, які роздерибанили по 10 соток, змінили цільове призначення і поділили між підставними власниками. Про цю аферу дізнались активісти "Стоп корупції". Юристи проекту знайшли докази імовірної причетності до схеми селищного голови Чабанів та посадовців селищної ради.

"За столичним мікрорайоном "Теремки" в смт. Чабани по вулиці Садовій на території  дослідного господарства (20-гектарного фруктового саду), яке належить Національному науковому центру "Інститут землеробства" Національної Академії аграрних наук України, несподівано розпочато будівництво висотного багатоквартирного житлового комплексу "Apple Hall".

Дозвільні документи забудовника даного саду нашими юристами ще перевіряються, натомість, вже сьогодні виявлені земельні оборудки, в результаті яких знищується сад, з боку керівництва смт. Чабани, зокрема, селищного голови та секретаря земельної комісії.

Зваживши на витяги з Публічної кадастрової карти України, ми прийшли до висновків, що частина сільськогосподарських угідь під фруктовим садом в смт. Чабани була селищною радою смт. Чабани незаконно розбита на ділянки по 10-12 соток та у 2016 р. надана у власність підставним особам. Цільове призначення даних земельних ділянок – "під садівництво". Натомість, окремі з них, в порушення Земельного Кодексу України були надані "для індивідуального житлового будівництва" та навіть "для будівництва багатоквартирного будинку" (8 шт).

Після цього 8 ділянок по 12 соток у підставних осіб орендувало ТОВ "КДВ-Капітал" та розпочинає там будівництво жилого комплексу "Apple Hall", – розкрили деталі оборудки юристи "Стоп корупції".

Представники проекту викликали на місце незаконного будівництва слідчо-оперативну групу, зафіксували у заяві факт злочину. Окрім того, активісти зв'язалися із забудовником з проханням надати дозвільні документи, але той відмовився виїхати на місце нібито через незадовільний стан здоров'я.

Другие новости