ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" збирає факти корупції у Вишгороді на Київщині

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' збирає факти корупції у Вишгороді на Київщині

Активісти «Стоп корупції» у рамках роботи громадської приймальні збирають інформацію про факти корупції у Вишгороді на Київщині. Брендований намет проекту розміщений біля будівлі міської ради. Поспілкуватись із представниками «Стоп корупції» та повідомити інформацію про порушення в роботи органів місцевої влади та факти корупції усі охочі жителі міста можуть із 11 до 15 години. 

''СтопКор'' збирає факти корупції у Вишгороді на Київщині

Нагадаємо, раніше «СтопКор» повідомляв, що міського голову Вишгорода Момота та його оточення затримували на хабарі у 200 тисяч євро. Також мер міста мав дві судимості та відбував покарання за ґратами. Про це у рамках громадської приймальні у місті повідомляють активісти «Стоп корупції».

''СтопКор'' збирає факти корупції у Вишгороді на Київщині

«Левова частина звернень до громадської приймальні «Стоп корупції» у Вишгороді стосується корупції в роботі мера. Також активістам повідомляють про імовірний зв’язок очільника міста із проросійськи орієнтованими політиками.

Так, 14 квітня 2016 року Служба безпеки України спільно з прокуратурою затримала на хабарі міського голову Вишгорода О. Момота, а також 5 посередників. 4 квітня 2018 року  кримінальне провадження скерували до суду. Як повідомив Генеральний прокурор Юрій Луценко, слідство встановило, що О. Момот разом зі спільниками отримав 200 000 євро від будівельної компанії. Міський голова не був відсторонений від обов’язків попри звинувачення у корупції.

''СтопКор'' збирає факти корупції у Вишгороді на Київщині

Також з’ясувалось, що пан Момот вже мав проблеми з законом, утім приховав це. В буклеті-автобіографії кандидата в мери Момота зазначено  неправдиву інформацію «судимостей не маю». Момот збрехав своїм виборцям, адже вже відбув за ґратами кілька років. В інтерв’ю журналістам «Стоп корупції» мер підтвердив цей факт», – розповіли журналісти проекту.

Команда «Стоп корупції» закликає кожного, хто зіткнувся з корупцією з боку керманича міста і його оточення, повідомляти про такі факти!

''СтопКор'' збирає факти корупції у Вишгороді на Київщині

Другие новости