ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" збирає інформацію про порушення у роботі столичного крематорію

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' збирає інформацію про порушення у роботі столичного крематорію

Антисанітарія, відсутність пристойних умов для прощання із близькими та махінації з оплатою послуг кремації. Про такі порушення в роботі столичного крематорію дізнались активісти «Стоп корупції», які спілкуються із киянами у рамках громадської приймальні.

«Київський крематорій жителі столиці охрестили «дорогою в пекло». Обурені мешканці столиці повідомляють ГО «Стоп корупції» про отруйний дим, антисанітарію та відсутність пристойних умов для прощання з близькими. Провівши у цьому ритуальному закладі якихось 20 хвилин, звідти можна вийти з запаленням легенів.

''СтопКор'' збирає інформацію про порушення у роботі столичного крематорію

Київський крематорій розміщено майже у центрі столиці. Поруч знаходяться сотні будинків та величезний торговельний центр. Ще у 2012 році природоохоронна прокуратура встановила: КП «Київський крематорій» здійснює викиди забруднюючих речовин в повітря. Однак згодом документи були оформлені та інцидент вичерпався. Відтоді крематорій продовжує диміти чи не цілодобово. У залі крематорію – грибок на стінах та калюжі, захаращені вінками кутки. Люди підозрюють, що вони кочують від церемонії до церемонії. Приміщення не опалюються, у закладі відсутні вбиральні. Керівники закладу досі заплющували очі на те, що відвідувачі справляють потреби прямо на могили.

Крім того, родичі загиблих скаржаться на махінації з рахунками. У квитанції для оплати вписують купу послуг, які насправді не надаються. І такі випадки не поодинокі. Крім того, родичі загиблих збентежені повною безконтрольністю процесу кремації, адже труну відправляють у піч лише за жетоном», – про це жителів столиці повідомлять активісти «Стоп корупції» в інформаційних листівках.

''СтопКор'' збирає інформацію про порушення у роботі столичного крематорію

Додамо, що раніше активісти «Стоп корупції» зафіксували, що директор СКП «Київський крематорій» Ігор Дашуков у робочий день відсутній на робочому місці. Про це представники проекту дізнались під час акції проти корупції з боку керівництва крематорію.

Зазначимо, що, за даними журналістів «СтопКору», директор СКП «Київський крематорій» Ігор Дашуков живе у приватному будинку загальною площею у 330 квадратних метрах у селі Рожни на Київщині. Вартість маєтку сягає мільйона гривень. При цьому нерухомість, якою родина чиновника користується з 2012 року, внесена у декларацію як недобудова. Про це стало відомо активістам «Стоп корупції».

За неправдиву інформацію у декларації Дашукову може загрожувати покарання у вигляді двох років ув’язнення.

Додамо, Ігор Дашуков очолив крематорій нещодавно, перед тим три роки був заступником директора. І напрацював – на «скромний» маєток у понад триста квадратних метрів. Зауважимо, що нинішня його зарплата складає 13 000 грн на місяць.

''СтопКор'' збирає інформацію про порушення у роботі столичного крематорію

Другие новости