ПоддержатьУкраїнська

Суд дозволив лесбійській парі у Польщі зареєструвати дитину

StopCor
StopCor

StopCor

Суд дозволив лесбійській парі у Польщі зареєструвати дитину

У Польщі пара з двох жінок через суд змогла отримати польське свідоцтво про народження дитини. Вперше в історії країни нетрадиційна пара отримала таке право.

Новину передає "Преса України".

Верховний суд Польщі вперше у свої історії дозволив нетрадиційній парі зареєструвати дитину. Йдеться про двох жінок. Відомо, що полячка захотіла отримати польське свідоцтво про народження хлопчика ще у 2015 році. Дитина з'явилася на світ у 2014 році. Місце народження – Лондон.

Так, у Британії лесбійок зареєстрували як батьків дитини, однак у Польщі, глибоко католицькій країні – ні. Вчора, 11 жовтня, суд все ж вирішив справу на користь пари.

Офіційний представник Вищого адміністративного суду підтвердив інформацію та зазначив, що письмове рішення з'явиться згодом. Поки польські ЗМІ нагадують, що у Польщі одностатеві шлюби є незаконними, захисники ЛГБТ-пердставників святкують перемогу.

"Це рішення відкриє нові легальні можливості для таких батьків... Воно цивілізує та підвищує безпеку сімей, які хочуть частково жити в Польщі та частково за кордоном", – сказав Павел Кнут, адвокат польської правозахисної організації "Кампанія проти гомофобії".

Тим часом польська керівна націоналістична партія "Право та справедливість", яка виступає проти узаконення одностатевих шлюбів, відмовилась коментувати інцидент. Польська єпископська конференція, яка представляє Польську католицьку церкву, збирається відреагувати на подію. До слова, Польща є однією з найбільш релігійних країн світу попри те, що кількість людей, які відвідують церкву, зменшується.

Другие новости