ПоддержатьУкраїнська

Суд виправдав харківського правоохоронця, якого підозрюють у хабарництві

StopCor
StopCor

StopCor

Суд виправдав харківського правоохоронця, якого підозрюють у хабарництві

Прокуратура скерувала до апеляційного суду області каргу з вимогою визнати винним майора, який "кришував" торгівлю алкоголем без ліцензії у кафе.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області, про це розповів начальник управління прокуратури області Іван Тарасов.

Він нагадав, що затримали співробітника правоохоронних органів під час одержання неправомірної вигоди, за ч. 2 ст. 369 КК України.

Під час слідства встановлено, що у жовтні 2012 року майор міліції вимагав у керуючого справами одного із кафе, розташованому у Холодногірському районі міста, 4 тис. грн. За ці гроші він пообіцяв "закрити очі" на те, що у закладі продають алкоголь, не маючи на це необхідної ліцензії. Гроші правоохоронець отримав у два транші по 2 тис. грн.

39-річний підозрюваний свою вину не визнав. Наполягав на тому, що ніяких грошей від керуючого кафе не вимагав, а просто взяв їх у борг. При цьому керуючий розповів у суді, що хабар у нього таки вимагали.

Ленінський районний суд не побачив злочину у діях оперуповноваженого одного з районних відділів міста та виправдав чоловіка.

Однак прокуратура не погодилася з рішенням суду першої інстанції і звернулася в апеляцію. Прокуратура вимагає призначити майору покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Другие новости