ПоддержатьУкраїнська

"Тіньові сім'ї": стало відомо, чому українці відмовляються реєструвати шлюб

StopCor
StopCor

StopCor

'Тіньові сім'ї': стало відомо, чому українці відмовляються реєструвати шлюб

Тіньова політика, тіньова економіка, "тіньові сім'ї". Українці роблять усе, щоб хоч якось заробити гроші для елементарних потреб життя. Так, з початку 2000 року кількість одиноких матерів виросла в 22 рази. При цьому, вони продовжують будувати сім'ю, - просто не реєструють шлюб.

Новину передає "Преса України" з посиланням на повідомлення міністра соціальної політики Андрія Реви.

"Я наведу приклад. З 2000 року по сьогоднішній день кількість матерів-одиначок в нашій країні виросло в 22 рази. Якби у нас була війна, не дай Боже, така війна, яку пережили наші діди, цьому було би пояснення: чоловіків немає і так далі. Але проблема полягає в тому, що ми створили такий соціальний механізм, який призводить до того, що людям не вигідно сьогодні реєструвати шлюб", – зазначив Рева.

Також політик додав, що матері-одиначки отримують більше грошей для своїх дітей. Тому українці  почали користуватися такими схемами.

"Ми живемо з вами за часів гібридної епохи. У нас є тіньова економіка. У нас є тіньова зайнятість і є тіньові сім'ї... Сама наша система соціального захисту, як це страшно звучить, стимулює людей не реєструвати шлюб", – резюмував міністр.

Відзначимо, в Україні зареєстровано приблизно 15 тисяч тат-одинаків. Це 1% від всіх татусів. Наприклад, на Заході одиноких татусів набагато більше: від 15% до 20%.

Нагадаємо, в Україні почало зменшуватися число боржників з виплати аліментів. Причина цьому з'явилися нові жорсткі правила, які відбирають у безвідповідальних батьків права на авто і можливість виїхати за територію України.

Другие новости