ПоддержатьУкраїнська

Тридцять перший день війни з росією: ситуація в областях України (оновлюється)

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Тридцять перший день війни з росією: ситуація в областях України (оновлюється)

В Україні триває тридцять перший день війни з росією. Противник продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України. Мужній та успішний супротив чинить ЗСУ. За ситуацією в регіонах стежить "СтопКор". Інформують у тому числі й осередки ВГО "Стоп корупції".

Тридцять перший день війни з росією: ситуація в областях України (оновлюється)

Київ та область

21:00

Внаслідок артилерійських ударів РФ по селах Броварського району Київщини і Бучі загинуло троє та поранено шестеро мирних мешканців. Повідомляє Офіс генерального прокурора.

18:00

Диверсанти не полишають спроб проникнення до Києва - переодягаються у цивільний одяг та використовують викрадені авто. Про це йдеться в оперативній інформації Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00 26 березня.

09:30

Ніч проти 26 березня у Києві пройшла спокійно. Працює інфраструктура міста: комунальники, транспортники, медики та рятувальники. Містянам надаються усі комунальні послуги.

У столиці працює комунальний транспорт. Для автомобільного сполучення лівого й правого берегів Києва працюватимуть сьогодні Північний та Дарницькі мости. Працюють продовольчі магазини, аптеки, банки, заправки, автосервіси, зоомагазини, міні-ярмарки та столичні ринки. Повідомляється на офіційній сторінці у Facebook Київської міської ради.

06:15

У Київській області поліція затримала автоматчиків, які безжально розстріляли двох цивільних осіб у Великій Димерці. Повідомляє Поліція Київської області

Донеччина

20:00

Ворог здійснив удар з реактивних систем залпового вогню "Торнадо-С" по житловому сектору міста Красногорівка. Російські війська застосували заборонені касетні боєприпаси, передає УНН із посиланням на Нацполіцію.

09:30

Росіяни прицільно б’ють по продуктових складах в Сєвєродонецьку — знають, де вони розташовані, та необізнані, наповнені вони чи ні, — голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. За його словами, постраждалих немає.

Підвозити їжу допомагають патрульні поліцейські та рятувальники. Вчора співробітники ДСНС доставили десятки тонн води до Лисичанська та Золотого, їм вдалося навіть заживити одну із насосних станцій в Рубіжному та частково подати воду у місто.

Луганщина

20:30

На Луганщині протягом 26 березня не вщухають обстріли з боку військ рф попри домовленість про режим «тиші». Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

09:00

У п’ятницю 25 березня окупаційні війська рф продовжили обстрілювати на Луганщині мирне населення. Внаслідок ворожих обстрілів було пошкоджено 10 житлових будинків – 4 багатоповерхівки і 6 приватних. Рятувальники дістали з-під завалів 7 осіб, ще троє загинули.

Суми та область

20:34

Місто Тростянець Сумської області звільнено нашими захисниками.

08:00

У Сумській області тривають запеклі бої у Конотопському, Охтирському та Сумському районах, — глава Сумської обласної військово-цивільної адміністрації Дмитро Живицький.

"Ситуація залишається напруженою, продовжуються бої. Це Конотопський район — активна фаза боїв проходила за останню добу. Це Охтирський район, Сумський район", — зазначив голова Сумської ОВА.

Живицький нагадав, що деякі громади поки що перебувають під контролем російських окупантів. За його словами, на території Сумщини тривають запеклі, але переможні бої.

Житомир та область

22:27

У селі в Коростенському районі Житомирщини російські загарбники з важкої артилерії обстріляли будинки мирних жителів, вщент зруйнувавши один із них і пошкодивши інші. Про це повідомляє у Телеграмі Офіс Генерального прокурора.

08:30

На Житомирщині 25 березня близько 18 години внаслідок артилерійського удару в одному з населених пунктів у Коростенському районі області знищено 1 житловий будинок, частково пошкоджено 4 житлових будинки і 2 господарських будівлі.

Для гасіння пожежі та проведення пошуково-рятувальних робіт залучено 6 рятувальників та 1 од. техніки ДСНС. Загиблих та травмованих немає.

 Пожежники Житомирщини ліквідують загоряння Фото: ДСНС

Чернігів та область

19:41

У Чернігові патрульні затримали чоловіка, який безкоштовно отримував продукти як волонтер, а згодом продавав їх місцевим жителям. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

16:00

Станом на поточну добу, 26 березня, у Чернігові залишилося менше половини мешканців, місто вщент зруйноване – легше порахувати цілі будинки, ніж зруйновані. Про це міський голова Чернігова Владислав Атрошенко повідомив на пресконференції у Ukraine Media Centre Kyiv та в ефірі каналу «Рада».

09:30

Станом на тридцять перший день війни з росією на Чернігівщині все відносно без змін. У районах ситуація контрольована. У місті Чернігів ніч відносно спокійна. Продовжуються обстріли по тих же об’єктах, що і вчора. Тому, чернігівців, сьогодні закликають нікуди не ходити та не їздити. Повідомляє на своїй офіційній сторінці у Facebook голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус.

Запоріжжя та область

22:28

У результаті успішної наступальної операції силами Мелітопольського батальйону територіальної оборони разом із іншими підрозділами Сил оборони Запорізького краю були повністю звільнені від російських окупантів села Полтавка та Малинівка на схід від міста Гуляйполе.

07:00

Окупанти у місті Мелітополь Запорізької області планують проведення проплаченого мітингу на підтримку "російської влади". Повідомляє Запорізька ОВА з посиланням на дані СБУ.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, у Вінниці ракети рф поцілили по один з командних пунктів.

Харків та область

22:50

Сергій Полторак, заступник міського голови Балаклії Харківської області затриманий окупантами, з мером немає зв’язку.

21:00

Російські війська знову обстріляли дослідницьку ядерну установку у Харкові у Харківському фізико-технологічному інституті, повідомляє Держінспекція ядерного регулювання.

Другие новости