ПоддержатьУкраїнська

Триває досудове розслідування щодо небезпечного дитячого харчування від компанії "Стартрейдинг"

StopCor
StopCor

StopCor

Триває досудове розслідування щодо небезпечного дитячого харчування від компанії 'Стартрейдинг'

Компанія, яку підозрюють у постачанні неякісних продуктів до дитячих навчальних закладів Києва та області, кілька років поспіль вигравала тендер. Журналісти "СтопКору" виявили, що за найбільш кричущими випадками небезпечних поставок стоїть підприємство "Стартрейдинг". Наразі триває досудове розслідування діяльності цієї фірми.

Наразі триває досудове розслідування. Але у столичній прокуратурі вже озвучили кілька приголомшливих фактів. "Провадження було розпочато за заявою ГО, всі решта матеріалів, які стосуються постачання недоброякісних продуктів до навчальних закладів і об’єднані саме в це провадження, стосуються саме постачання харчових продуктів до навчальних закладів м. Києва та Київської області", – повідомила Надія Максимець, прес-секретар прокуратури м. Києва. Як стало відомо, матеріали стосуються понад 20 столичних навчальних закладів.

Кримінальне провадження було розпочато за ст.191 "Розтрата або привласнення майна" і наразі проведено ряд слідчих дій, в тому числі відібрані зразки продуктів, вони перебувають на експертизі, і за результатами експертизи вже будуть прийняті процесуальне рішення щодо можливого повідомлення про підозру конкретним особам.

У столичній адміністрації журналістів запевнили, що також проконтролюють цю справу. "СтопКор" слідкуватиме за темою і сподівається на об’єктивні висновки й суворе покарання для всіх причетних до смертельно небезпечних закупівель, адже мова йде про здоров’я нації.

Дивіться детальний відеорепортаж. 

https://youtu.be/rvEqdSjuMOw

Другие новости