ПоддержатьУкраїнська

"Це не моя проблема", – активісти показали, як працює прокуратура Славутича

StopCor
StopCor

StopCor

'Це не моя проблема', – активісти показали, як працює прокуратура Славутича

Сьогодні активісти ГО "Стоп корупції" з різних регіонів України відвідують місто Славутич, що на Київщині. Мета загального виїзду – моніторинг стану корупційних справ, виявлених нещодавно журналістами "СтопКору". Про спілкування зі слідчими ГУНП Славутича, а також прокурором місцевої прокуратури активісти повідомляють з місця подій.

У своєму розслідуванні журналістка "СтопКору" Марія Гураль з'ясувала, що місцева влада чинить тиск на приватні теплопостачальні компанії міста, а також суттєво завищує тарифи на опалення для населення.

Щоб дізнатися про перебіг розслідування корупційних схем, громада Славутича на чолі з активістами "Стоп корупції" спробували налагодити діалог з начальником головного відділу місцевої поліції. Але той відмовився надавати будь-яку інформацію та називати номери кримінальних проваджень, заявивши, що не може робити цього без дозволу керівництва.

https://www.facebook.com/stopcor.ua/videos/474475380164046/

Оскільки у телефонному режимі нашим активістам відмовилися повідомити місце перебування головного прокурора і просто кинули слухавку, вони вирушили до славутицької прокуратури.

Співробітниця, яка зустріла людей у приймальні, відмовилася представлятися. А посадовець, який назвався начальником відділку, почав одразу вимагати пред'явити журналістські посвідчення.

Ми ретельно стежимо за перебігом подій у Славутичі.

Другие новости