ПоддержатьУкраїнська

«Це поєднання детективів і передачі «Що? Де? Коли?» – шеф-редактор про антикорупційну журналістику

StopCor
StopCor

StopCor

«Це поєднання детективів і передачі «Що? Де? Коли?» – шеф-редактор про антикорупційну журналістику

Рік, що минув, запам’ятався низкою гучних журналістів розслідувань. Попри те, що наших колег залякували, погрожували, а подекуди навіть били і тримали в заручниках, антикорупційна журналістика у 2019-му зробила справжній якісний стрибок.

«У роботі журналістів я всім задоволена. Я просто пишаюсь на кожних зборах, коли ми підсумовуємо кожен ефір і розбираємо матеріали наших журналістів. Я розумію, який прорив ми робимо щоразу, щотижня», – коментує шеф-редактор «СтопКору» Оксана Кодунова.

https://www.youtube.com/watch?v=oG3uRbEHPxo

У 2019 році активісти ГО «Стоп корупції» та відомі медіаексперти провели низку тренінгів та освітніх івентів для молодих журналістів, а команда розслідувачів «СтопКору» поповнилась свіжою кров’ю.

«Коли до тебе приходить нова людина, молодий журналіст, який чесно зізнається, що він ніколи не робив розслідування, це завжди ризик. І от поступово ти вибудовуєш з ним стосунки, намагаєшся його мотивувати і навчити, як це досліджувати, відстежувати, як взагалі жити цим. Я черпаю енергію від журналістів так само, як мотивую їх. Мені дуже приємно, що інколи наші стосунки вже не просто робочі. Ми одна родина. Робота, колектив – це саме те, що ти обираєш свідомо», – коментує пані Кодунова.

 ''Пишаюсь тим, що наші журналісти виявились справжніми детективами'', - Оксана Кодунова

Оксана додає: пишається тим, що всі, хто прийшов до «СтопКору», виявилися «тру детективами».

«Взагалі це дуже цікава історія, тому що в дитинстві я захоплювалася двома речами – це детективи і телепередача «Що? Де? Коли?». І тепер моя робота – це детективи і що, де, коли, чому і як», – зазначає шеф-редактор «СтопКору».

Другие новости