ПоддержатьУкраїнська

Ціна "райського життя" в "ДНР": скільки платять працівникам в окупованому Донецьку

StopCor
StopCor

StopCor

Ціна 'райського життя' в 'ДНР': скільки платять працівникам в окупованому Донецьку

В середині травня на окупованих територіях Донбасу відзначатимуть третю річницю "референдуму" про статус регіону.

Жителям Луганська та Донецька в 2014-му обіцяли райське життя, входження Донбасу до складу РФ і високі російські пенсії й зарплати.

Блогер Денис Казанський з'ясував, як реально живуть в ОРДЛО через три роки після голосування за "незалежність", передає "Діалог.UA".

Отже, на сайті "центру зайнятості ДНР" вказані вакансії й пропоновані зарплати. "Виявляється, в Донецьку більшість вакансій не дотягує і до 5 тисяч гривень. І це в колись найбагатшому обласному центрі! Зарплати в 1500-2000 грн в ОРДЛО – в порядку речей. Це менше, ніж нинішня українська мінімалка ", – пише Казанський.

Агроному обіцяють платити 6000 руб (3000 грн), бухгалтеру – 2000, 2300 і 2500 грн, причому навіть на таку зарплату потрібна людина виключно з досвідом роботи. Одна з найвищих зарплат в Донецьку в асфальтобетонника – 9441 рубль і директора підприємства – 11491 рубль, водіям пропонують від 3194 до 7850 рублів, лікар може претендувати на 9200 рублів.

У провінційних містах ці суми на порядок менші, хоча вартість харчових продуктів, одягу і ліків, за словами місцевих жителів, захмарна. У соціальних мережах зараз часто порівнюють зарплати до 2014 року і нинішні. Результати – не на користь "народної влади".

"А у нас які з/п у шахтарів (точніше, були, зараз же багато на безкоштовному)? При Укр-і було 10 тис. грн, а зараз близько 10 тис руб ... ". "Краще, ніж 5 тис рублів, наприклад". "На папері малюють одну, а на руки дають іншу суму. Мені, працівникові дитсадка, доводиться частину зарплати витрачати на потреби групи, і так, люблять до нас з перевірками ходити. Ну, відповідно, їм стіл й конверти в руки з наших грошей ". "Ті, хто при Янику отримував по 14-17 тисяч гривень, зараз до 10 тисяч рублів. Люди шоковані, на ці гроші неможливо прожити ", – діляться в Мережі жителі ОРДЛО.

Ціна ''райського життя'' в ''ДНР'': скільки платять працівникам в окупованому Донецьку

Другие новости