ПоддержатьУкраїнська

У Харкові шахрай, видаючи себе за працівника СБУ, ошукував людей

StopCor
StopCor

StopCor

У Харкові шахрай, видаючи себе за працівника СБУ, ошукував людей

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Харківській області. 31-річний мешканець сусідньої області обґрунтовано підозрюється у п’яти фактах скоєння шахрайства в Комінтернівському районі Харкова.

"У поточному році до чергової частини Комінтернівського відділу поліції почали надходити заяви від постраждалих, серед яких були і неповнолітні. За їхніми словами, невідомий чоловік представлявся працівником поліції або Служби безпеки України, під приводом розслідування злочинів забирав на деякий час телефони, ювелірні прикраси, гроші, - розповів слідчий Комінтернівського ВП Євген Серебренніков. - В якості гарантії повернення вилученого залишав потерпілим розписку, в якій зазначав дату та час повернення майна".

Оперативні працівники встановили та затримали особу, причетну до скоєння злочину.

Зловмисником виявився 31-річний чоловік, який раніше неодноразово був судимий за аналогічні злочини, та перебував у розшуку в декількох областях.

Викрадені речі зловмисник здавав до ломбарду, а отримані гроші витрачав на власні потреби.

Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або званняслужбової особи) та ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за вказаними статтями - позбавлення волі на строк до трьох років.

Щодо підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання підвартою.

Наразі перевіряється інформація щодо причетності затриманого до скоєння аналогічних злочинів.

Другие новости