ПоддержатьУкраїнська

У Хмельницькому створили комісію для перевірки фактів корупції у дитсадках

StopCor
StopCor

StopCor

У Хмельницькому створили комісію для перевірки фактів корупції у дитсадках

Після акції протесту активістів "Стоп корупції" та батьків вихованців ДНЗ № 37 під стінами ГУ Нацполіції у Хмельницькій області у місцевому управлінні освіти створили спецкомісію для перевірки фактів корупції у дошкільному навчальному закладі.

Подробиці повідомив голова Хмельницького осередку "Стоп корупції" Артур Сторожук.

"У навчальному закладі діють корупційні схеми. Там весь садочок здає "на театр", але виставу проводять силами викладачів, а всі грошики йдуть в кишеню директору. Тим викладачам навіть по 50 гривень ніхто не дає. А батьки платять, думають – це приїде театральна трупа виставу показувати. Всім, до останньої нянечки, завідувач застрахувала "життя", – розповів голова ГО "Стоп корупції" у Хмельницькому Артур Сторожук.

Активіст повідомив, що ініціативна група батьків уже написала заяву в правоохоронні органи. Окрім того, обурені сім'ї звернулись в управління освіти.

"Ми створили комісію, яка займеться встановленням всіх обставин. Якщо виявлять порушення, то справу передадуть в правоохоронні органи", – зазначив начальник управління освіти Роман Миколаїв.

На захист завідувача ДНЗ та колективу вихователів вийшли батьки, які стверджують, що жодного примусового збору коштів у садочку не проводять. Але додали, що за необхідності здають гроші на нагальні потреби за власним бажанням.

Додамо, що в управлінні освіти цього року вирішили викорінити побори у школах та садочках, для цього провели заміну керівних кадрів в 11 з 47 садочків. У ДНЗ № 37 завідувача не змінили

Другие новости