ПоддержатьУкраїнська

Поліція пообіцяла припинити незаконний видобуток піску у Голосіївському районі столиці

StopCor
StopCor

StopCor

Поліція пообіцяла припинити незаконний видобуток піску у Голосіївському районі столиці

Начальник слідчого відділу Нацполіції у Голосіївському районі Києва пообіцяв активістам "Стоп корупції", що протягом двох тижнів правоохоронці складуть звіт, на базі якого незаконний видобуток піску на озері Миколайчик припинять.

Про це головний слідчий району повідомив журналістові "СтопКору" Сергію Медянику.

"Правоохоронець запевнив нас, що поліція проведе усі необхідні процесуальні дії, складе відповідний звіт, після чого браконьєри припинять свою нелегальну діяльність", – повідомив журналіст.

Нагадаємо, раніше представник нелегальної точки з видобутку піску погрожував знімальній групі "СтопКору. Зловмисник намагався розбити відеокамеру. На заваді йому стали правоохоронці, які приїхали на виклик, спритник вдарив патрульного і погрожував поламати ноги журналісту.

"За інформацією "СтопКору", чоловік виконував злочинний наказ свого "господаря" – керівника точки з незаконного видобутку піску та директора ТОВ "Панорама нова" Євгена Павлика, який також погрожував фізичною розправою над журналістами", – зазначив журналіст Сергій Медяник.

За даними журналіста, директор ТОВ "Панорама нова" також має відношення до нелегального об'єкта на озері Миколайчик у Голосіївському районі столиці. Там представники проекту застали незаконних видобувачів на гарячому – під час спроби вивезення товару вантажівками.

"Ми припускаємо, що до незаконного видобутку піску на об'єкті причетне те саме злочинне угрупування, яке промишляло у Шпитьках, озері Тягле на Осокорках та на проспекті Ватутіна в районі Московського мосту. Ми застали піщаних браконьєрів на гарячому під час спроби вивезти пісок двома вантажівками. Завбачивши нас, спритники покидали техніку та кинулись навсібіч.

Ми викликали патрульних і вимагали, щоб вони евакуювали техніку, оскільки на тракторі не було держномера і ми припустили, що машина крадена. Проте правоохоронці не погодились і не викликали слідчо-оперативну групу. Після цього ми звернулись безпосередньо в Голосіївське управління поліції", – нагадав Сергій Медяник.

Другие новости