ПоддержатьУкраїнська

У Києві начальника райуправління освіти підозрюють у розтраті двох мільйонів

StopCor
StopCor

StopCor

У Києві начальника райуправління освіти підозрюють у розтраті двох мільйонів

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура у Телеграмі.

Згідно з матеріалами слідства, у грудні 2020 року управління освіти Святошинської РДА уклало 12 договорів з 8 підрядними організаціями на виконання ремонтних робіт у закладах освіти на території району.

"Наприкінці грудня 2020 року начальник управління освіти підписав документи, які є підставою для перерахування коштів за виконання робіт, до яких внесені свідомо неправдиві відомості, а саме - завищені обсяги проведених будівельних робіт або вказані роботи, які взагалі не виконані, чим здійснив розтрату коштів місцевого бюджету на загальну суму близько 2 млн грн", - ідеться у повідомленні.

Сьогодні за результатами розслідування начальнику управління освіти повідомили про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, повторно, у великих та особливо великих розмірах (ч.ч. 3, 4, 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, 16 серпня у Києві пройшли обшуки в Управлінні освіти та інноваційного розвитку Печерської райдержадміністрації за фактом розтрати коштів, виділених на закупку шкільних меблів.

Джерело: Укрінформ

Другие новости