ПоддержатьУкраїнська

У Києві знайшли причину підтоплень під час злив: річка Либідь забита сміттям

StopCor
StopCor

StopCor

У Києві знайшли причину підтоплень під час злив: річка Либідь забита сміттям

Активісти ГО «Стоп корупції» спільно з представниками КП «Плесо» перевірили найбільш небезпечні ділянки столичної річки Либідь. Під час виїзду проінспектували частину, яка перебуває під землею. А саме — стан колектора. Далі у планах — розробка системного розв'язання проблеми водойми. Про деталі виїзду розповів правозахисник Роман Литвин.

 Громадські активісти спільно з КП «Плесо» проінспектували колектор річки Либідь Фото: СтопКор

«За останній рік під час великих дощів ми помітили, що Київ почало топити. Раніше такого не було. А зараз під час зливи плавають машини, затоплені цілі вулиці. Ми вирішили дослідити ситуацію із водовідведенням, тому що Київ із кожним днем заасфальтовують, з’являється все більше водовідвідних систем. І вони у більшості своїй ведуть до річки Либідь. Як виявилося, вона багато років перебуває у занедбаному стані попри те, що попередня міська влада спрямовувала великі кошти на неї, але фактично з нею нічого не робили. І ми вирішили дослідити, чому системи водовідведення не справляються. А все тому, що річка в місці, де вона входить під землю, її колектор у районі Либідської, вулиці Саперно-Слобідської – закоркована, забита. Близько 800 метрів — корок, будівельне сміття, дерева. Це одна з причин, чому Київ потопає під час великих дощів. Вода не встигає виходити, річка наповнюється і потопає місто», – розповів правозахисник Роман Литвин.

 Система забита будівельним сміттям і потребує розчищення Фото: СтопКор

Громадські активісти планують стежити за тим, щоб КП «Плесо» було максимально відкритим і прозорим, і коли відбудеться тендер для розчищення цієї ділянки — правозахисники будуть стежити за цим процесом.

«Сьогодні під час виїзду ми спускалися в колектор, щоб переконатися, що річка Либідь потребує вкладень і покращення», — додає правозахисник.

Роботи з розчищення річища не проводилися з 1986 року.

Другие новости

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских 'Калибров'

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских "Калибров"

Чиновник входит в близкое окружение высшего военно-политического руководства России и возглавляет предприятие, которое является главным производителем крылатых ракет "Калибр"