ПоддержатьУкраїнська

У колонії, де активісти "Стоп корупції" проводили перевірку, працівників затримали на хабарі

StopCor
StopCor

StopCor

У колонії, де активісти 'Стоп корупції' проводили перевірку, працівників затримали на хабарі

Заступника начальника Бучанської виправної колонії та двох його спільників затримали після одержання хабара в розмірі 400 000 гривень.

Військова прокуратура Київського гарнізону Центрального регіону України спільно зі співробітниками СБУ затримала посадовця. Подробиці операції повідомили у прес-службі СБУ.

Правоохоронці встановили, що полковник та підполковник внутрішньої служби вимагали 400 тисяч гривень від засудженого за крадіжку. У таку суму вони оцінили погодження документів щодо його дострокового звільнення, ідеться у повідомленні.

Співробітники спецслужби задокументували факти вимагання хабара та "інструктаж" посадовцями посередника, залученого до передачі грошей. Спільника чиновників правоохоронці затримали у Києві під час отримання від родичів ув'язненого останньої частини хабара.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст.28 (вчинення злочину групою осіб), ч.3 ст.368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі) КК України.

Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, проводяться першочергові слідчі дії.

Нагадаємо, у червні активісти "Стоп корупції" відвідали Бучанську виправну колонію № 85. У рамках громадського моніторингу правозахисники спільно з членами громадської ради пенітенціарної служби поспілкувалися із ув'язненими та дослідили умови їхнього тримання.

Другие новости