ПоддержатьУкраїнська

У Краматорську засудили грабіжниць, які видавали себе за волонтерів

StopCor
StopCor

StopCor

У Краматорську засудили грабіжниць, які видавали себе за волонтерів

У Краматорську засуджено грабіжниць, які під виглядом волонтерів та контролерів грабували домівки літніх людей.

Про це повідомляють у прес-службі Краматорської місцевої прокуратури.

Краматорським міським судом повністю підтримано принципову і ґрунтовну позицію державного обвинувачення та визнано винними двох жінок у скоєнні зухвалих злочинів проти людей похилого віку.

В ході судових слухань встановлено, що у вересні-жовтні 2016 року 30-річна неодноразово судима мешканка м. Краматорська та її 33-річна подруга під виглядом волонтерів та контролерів енергопостачальної організації проникли до будинків трьох пенсіонерів віком старше 80 років та відібрали у них гроші на загальну суму 12 тис грн.

Користуючись тим, що літні люди – бабуся та двоє дідусів знаходились вдома самі, зловмисниці, окрім погроз, застосовували до них фізичну силу, а саме – ударами рук та дверима збивали їх з ніг та силоміць утримуючи на підлозі, стискали їм рота руками, позбавляючи можливості покликати на допомогу.

Завдяки якісному державному обвинуваченню, яке підтримувала Краматорська місцева прокуратура, провину зухвалих грабіжниць у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.186 (грабіж), ч.3 ст.187 (розбій) КК України, повністю доведено.

Згідно із вироком суду, за свої жорстокі злочинні дії стосовно беззахисних літніх людей одна з жінок проведе за ґратами 7 років, а друга – 4.

Другие новости