ПоддержатьУкраїнська

У Маріуполі злочинця, який намагався убити поліцейського, відправлять на примусове лікування

StopCor
StopCor

StopCor

У Маріуполі злочинця, який намагався убити поліцейського, відправлять на примусове лікування

Прокуратура вимагає примусово лікувати мешканця Маріуполя, який намагався вбити поліцейського.

Маріупольська місцева прокуратура №1 затвердила та скерувала до суду клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру стосовно особи, яка вчинила особливо тяжкий злочин відносно працівника правоохоронного органу.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Донецької області.

Так, в середині вересня 2016 року у ранковий час молодий чоловік, з метою заволодіння табельною зброєю працівника правоохоронного органу, вчинив розбійний напад на працівника поліції, який ніс службу на одному із блокпостів у м. Маріуполь. Для подолання можливого опору, молодий чоловік намагався задушити правоохоронця і тільки після цього заволодіти його зброєю. Проте працівник поліції зміг знешкодити злочинця та затримати його.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.262 КК України (розбійний напад з метою викрадення вогнепальної зброї та бойових припасів) та ч.3 ст.15, п.9 ч.2 ст.115 КК України (незакінчений замах на вчинення протиправного заподіяння смерті іншій людині з метою полегшити вчинення іншого злочину).

В ході досудового розслідування по даному кримінальному провадженню було встановлено, що нападник, в силу свого психічного стану, є неосудною особою, оскільки наявне у нього психічне захворювання позбавляло його можливості віддавати звіт у своїх діях і керувати ними, як під час вчинення діяння, так і на сьогодні.

Наразі досудове розслідування завершене, клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру (у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом) прокуратурою скеровано до суду для розгляду по суті.

Другие новости