ПоддержатьУкраїнська

У Кропивницькому просто неба виявили звалище небезпечних медичних відходів

StopCor
StopCor

StopCor

У Кропивницькому просто неба виявили звалище небезпечних медичних відходів

У Кропивницькому по вулиці Енергетиків на території колишнього сокоекстрактного заводу начальник спецінспекції Андрій Максюта виявив незаконно звалені медичні відходи — використані шприци з голками, скарифікатори, пробірки та інші медичні предмети.

Одразу на місце виявлення небезпечної знахідки керівник спецінспекції міста викликав екологічну інспекцію та поліцію. На виклик відреагували лише екологи, а поліція, яку викликали по лінії 102, на місце події не приїхала.

Про це повідомляє місцеве видання oca.news.

"Особисто телефонував в 102 об 11:48. Представився, назвав причину виклику і точне місце події. Зауважив навіть, що може бути надзвичайна подія всеукраїнського масштабу, адже відходи є небезпечними для здоров'я та життя громадян і мають утилізуватися спеціалізованими ліцензованими підприємствами, а не викидатися просто неба. Виклик прийняли.

Співробітники трьох служб – екологічної інспекції області, спеціалізованої інспекції міської ради та міської дружини чекали на приїзд поліції. Мали бути оформлені матеріали й відібрані пояснення. Проте прочекавши годину і двадцять хвилин і не побачивши на місці події та на горизонті поліції, ми усі прийняли рішення їхати далі по своїм робочим справам.

Прикро, що у правоохоронного органу таке байдуже ставлення до санітарного стану і благоустрою міста. Звичайно, що викидання таких відходів у невстановлених для цього місцях має розслідуватися слідчими органами, але фіксувати такі факти має саме поліція. За викликом по 102 мала виїхати патрульна поліція, а вже з місця події інспектори мали викликати слідчо-оперативну групу. Та цього не відбулося. Дане питання триматиму на контролі", – зазначив Андрій Максюта.

Варто зазначити, що територія колишнього сокоекстрактного заводу (будівлі на ній уже відсутні) не огороджена, нею вільно пересуваються місцеві жителі, а зовсім поруч знаходиться житлова забудова та дорога, ідеться у публікації.

За словами Андрія Максюти, наразі спецінспекцією проінформовані всі компетентні органи й служби міста та області.

У Кропивницькому просто неба виявили звалище небезпечних медичних відходів

Другие новости