ПоддержатьУкраїнська

У Львівському аеропорту прикординники закликають пасажирів не спокушати їх грошима

StopCor
StopCor

StopCor

У Львівському аеропорту прикординники закликають пасажирів не спокушати їх грошима

Сьогодні, 9 березня, пасажирів міжнародних рейсів Відень-Львів та Стамбул-Львів у Львівському аеропорту зустрічало керівництво Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України і громадські активісти. В ході організованої акції вони зазначили, що Україна – вільна від корпупції і хабар – це кримінальний злочин.

Як повідомляє керівник Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Володимир Єгоров, вже цього року в західних областях України піймали на хабарах сім прикордоонників.

"Оскільки наша робота пов’язана з оформленням документів, то зловживання можуть бути, наприклад, коли протерміновані паспорти, вивозять дитину без належного дозволу одного з батьків чи іноземці протермінували час перебування в країні. Відповідно пасажири в таких випадках можуть провокувати прикордонників на хабар. Тому ми розпочали таку акцію, просимо людей хабарів не давати.", – зазначив Володимир Єгоров.

За його словами, заступаючи до виконання обов’язків, прикордонники зобов’язані задекларувати всі гроші, які мають при собі, здати телефони, бо їх перевіряють планово і непланово.

Нагадаємо, 28 лютого працівники СБУ та військової прокуратури затримали інспекторку митниці у Львівському аеропорту під час отримання 300 доларів хабара. Окрім того, правоохоронці виявили "чорнову" бухгалтерію, яка свідчить ще про 68 випадків отримання хабарів упродовж чотирьох місяців з листопада минулого року.

Другие новости