ПоддержатьУкраїнська

У Миколаєві обурені мешканці виступили проти будівництва кладовища на території двох мікрорайонів

StopCor
StopCor

StopCor

У Миколаєві обурені мешканці виступили проти будівництва кладовища на території двох мікрорайонів

У четвер, 16 лютого, у центрі Миколаєва місцеві жителі під будівлею міськради протестували проти будівництва кладовища на території двох великих мікрорайонів. До чиновників люди прийшли із хрестами.

За даними місцевих ресурсів, у пікеті брали участь близько 200 осіб.

Жителі мікрорайону прийшли з плакатами та могильними хрестами. Люди скандували: "Землю воїнам АТО!", "Кладовище за місто!", Палеху додому в Київ!", "Чотири кладовища в Корабельному районі – це перебір!".

Чиновники Миколаївської міськради днями поставили жителів міста перед фактом: будуть створювати кладовище між двома мікрорайонами. Мовляв, за два місяці місця для поховань закінчаться. При цьому, за словами місцевих депутатів та окремих чиновників, кладовище в мікрорайоні Намив дасть можливість вирішити дану проблему на багато років вперед.

Після пікету чиновники повідомили, що розглянуть питання розташування кладовища "з урахуванням думки жителів міста".

"Перед тим, як проект Детального плану території можна буде прийняти, він повинен пройти низку регуляторних процедур. В першу чергу – громадські слухання", - повідомили у міськраді Миколаєва.

Напередодні подібних масштабів пікет відбувся в Запоріжжі. Медики виступали проти реорганізації служби швидкої допомоги в рамках медичної реформи, яка передбачає залучити до роботи парамедиків.

Другие новости

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских 'Калибров'

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских "Калибров"

Чиновник входит в близкое окружение высшего военно-политического руководства России и возглавляет предприятие, которое является главным производителем крылатых ракет "Калибр"