ПоддержатьУкраїнська

У Миколаєві підліток намагався підірвати власну сім'ю в авто

StopCor
StopCor

StopCor

У Миколаєві підліток намагався підірвати власну сім'ю в авто

16-річний житель Миколаєва здійснив замах на власного батька. Хлопець ледь на підірвав його автомобіль. Для цього зловмисник самостійно змайстрував вибухівку.

Новину повідомляє прес-служба Нацполіції у Миколаївській області.

Правоохоронці Миколаєва заявили про замах на депутата міськради Дмитра Жвавого. За попередніми даними, його здійснив 16-річний син чоловіка. Він самостійно сконструював вибуховий пристрій та встановив його в автомобілі Toyota Land Cruiser Prado. Вибухівку хлопець планував активізувати дистанційно за допомогою мобільного телефону.

Як зазначається, саморобний пристрій не спрацював, однак депутат почув хлопок та помітив дим, який йшов з-під кришки бензобака. Подія трапилась 30 серпня цього року. За словами депутата, він разом з дружиною відвозив дитину до дитячого садочка. Якби пристрій спрацював, постраждало б щонайменше три людини.

Правоохоронці встановили, що зловмисник пішов на такий крок через особисту образу. Він також зізнався, що робив вибухівку згідно з інструкціями в Інтернеті.

"Закласти вибуховий пристрій він планував заздалегідь. Вибухівку майстрував за рекомендаціями з Інтернету з простого мобільного телефона, проводів і скотчу. Мобільний протестував на справність і сховав. При надходженні вхідного дзвінка пристрій, по впевненості підлітка, повинен був детонувати", – додали у поліції.

Наразі неповнолітньому повідомлено про підозру у вчиненні замаху на вбивство двох або більше осіб. Зловмиснику загрожує позбавлення волі на термін від 10 до 15 років, або довічне ув'язнення. Сьогодні, 3 листопада, юнаку оберуть міру запобіжного заходу. Крім того, слідство досі триває.

https://youtu.be/o45MgMTRfGQ

Другие новости