ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" викрив незаконне будівництво у Чабанах на Київщині

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' викрив незаконне будівництво у Чабанах на Київщині

Активісти "Стоп корупції" у ході громадського моніторингу викрили незаконне будівництво багатоквартирного житлового комплексу та офісу продажів ЖК у селищі Чабани на Київщині. Юристи проекту уже перевірили всі дані забудовника та виявили порушення в їхній діяльності. Через незаконне будівництво активісти "Стоп корупції" уже звернулись до архітектурно-будівельної інспекції, Національної поліції Київської області та Держгеокадастру для проведення перевірок та зупинення незаконного будівництва. 

''СтопКор'' викрив незаконне будівництво у Чабанах на Київщині

"Одразу за столичним мікрорайоном "Теремки" в смт. Чабани по вулиці Садовій на території  дослідного господарства (20-гектарного фруктового саду), яке належить Національному науковому центру "Інститут землеробства" Національної Академії аграрних наук України, несподівано розпочато будівництво висотного багатоквартирного житлового комплексу "Apple Hall".

Дозвільні документи забудовника даного саду нашими юристами ще перевіряються, натомість, вже сьогодні виявлені земельні оборудки, в результаті яких знищується сад, з боку керівництва смт. Чабани, зокрема, селищного голови та секретаря земельної комісії.

''СтопКор'' викрив незаконне будівництво у Чабанах на Київщині

Зваживши на витяги з Публічної кадастрової карти України, ми прийшли до висновків, що частина сільськогосподарських угідь під фруктовим садом в смт. Чабани була селищною радою смт. Чабани незаконно розбита на ділянки по 10-12 соток та у 2016 р. надана у власність підставним особам. Цільове призначення даних земельних ділянок – "під садівництво". Натомість, окремі з них, в порушення Земельного Кодексу України були надані "для індивідуального житлового будівництва" та навіть "для будівництва багатоквартирного будинку" (8 шт).

Після цього 8 ділянок по 12 соток у підставних осіб орендувало ТОВ "КДВ-Капітал" та розпочинає там будівництво жилого комплексу "Apple Hall".

''СтопКор'' викрив незаконне будівництво у Чабанах на Київщині

Крім цього, "СтопКор" встановив,  що поруч з будівництвом ЖК "Apple House" незаконно будується 3-поверхова торгово-офісна споруда, в якій планується розміщення відділу продажу ЖК "Apple Hall" та торгових площ. Вже зведено 3 поверхи бетонно-піноблокової будівлі. Встановлено, що жодних дозвільних документів на вказане будівництво у забудовника немає.

За результатами виявлених грубих порушень містобудівного та земельного законодавства в смт. Чабани при спорудженні ЖК "Apple Hall" та відділу продажу квартир при ньому юристи "СтопКору" вже звернулись до архітектурно-будівельної інспекції, Національної поліції Київської області та Держгеокадастру для проведення перевірок та зупинення незаконного будівництва", – повідомили усі нюанси справи у юридичному департаменті "Стоп корупції".

Другие новости

Земля, имение и квартиры в Киевской области: журналисты посетили владение заместителя командующего НГУ Билоуса (фото)

Земля, имение и квартиры в Киевской области: журналисты посетили владение заместителя командующего НГУ Билоуса (фото)

Журналисты СтопКора приехали к заместителю командующего Нацгвардией Билоусу, чтобы спросить о скандальном приобретении формы для НГУ и его декларации