ПоддержатьУкраїнська

У МВС розповіли про розслідування нападів на журналістів в Україні

Ксенія Веркалець
Ксенія Веркалець

Журналіст, редактор

У МВС розповіли про розслідування нападів на журналістів в Україні

Напади на представників ЗМІ провокують суспільство та ставлять під сумнів демократичний шлях розвитку України. Тому в МВС готові оперативно реагувати на такі випадки і виправляти недоліки, які на сьогодні існують в роботі Нацполіції. Про це під час громадських слухань на цю тему заявила заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян.

 Для МВС розслідування нападів на журналістів – пріорітетне завдання Фото: соцмережі

«МВС, Нацполіції має принципову позицію щодо миттєвого реагування на всі факти, які стають нам відомими і я хочу підкреслити й наголосити, що тенденція, яку ми бачимо за останні декілька років є позитивною.

Для нас це принципово і важливо, тому що свобода слова — це можливість висловлювання різних поглядів, різних точок зору. Це було і залишається важливим критерієм розвитку демократичного суспільства, за які ми разом боремось», — зазначила заступниця міністра внутрішніх справ України.

Заступниця Монастирського підкреслила важливість співробітництва в цьому напрямку між різними учасниками процесу.

 В НСЖУ провели громадські слухання щодо безпеки журналістів Фото: СтопКор

А також додала, що у відомстві стикаються із тим, що журналіст не готові підписувати заяву, одразу ж надавати скарги для миттєвого реагування, а коли відбувається прогалина між подією та отриманням інформації, то тоді складніше встановлювати осіб, які скоюють порушення.

Нагадаємо:

  • 2 листопада НСЖУ спільно з посольством Федеративної Республіки Німеччини провели громадські слухання з безпеки журналістів.
  • На заході обговорювали рівень безпеки роботи журналістів в Україні, актуальний стан розслідувань резонансних справ, механізми покращення рівня фізичної безпеки журналістів України та кроки для зниження кількості інцидентів.

Другие новости