ПоддержатьУкраїнська

У Посольстві США взяли на контроль розслідування нападу на журналіста "СтопКору"

StopCor
StopCor

StopCor

У Посольстві США взяли на контроль розслідування нападу на журналіста 'СтопКору'

Напад на знімальну групу та пограбування журналістів "СтопКору" з боку охоронців-найманців незаконної точки видобутку піску у Києві викликали резонанс не лише в українському суспільстві, а у посольстві іноземних країн. Так, у Посольстві США зазначили, що ситуація на контролі на найвищому рівні. Про це повідомив координатор "Стоп корупції" Роман Бочкала.

Зазначимо, що напередодні група осіб, яка забезпечувала виїзд вантажівок із піском з нелегальної точки видобутку у Києві, напала на знімальну групу "Стоп корупції".

Журналісти разом з двома правозахисниками прибули на місце, де незаконно добувають пісок. Там їх зустріли озброєні молодики, які забезпечували проїзд вантажівкам з краденими копалинами.

У Посольстві США взяли на контроль розслідування нападу на журналіста ''СтопКору''

"Бандити бризнули газом в обличчя журналісту, кинули на сніг і почали гамселити. Була стрілянина та погрози, що наступного разу вб'ють", – написав Роман Бочкала у своєму Фейсбуці.

В результаті, згідно із повідомленням, одному журналісту вибили зуб, а в оператора гематома на потилиці та провали в пам'яті.

Автівку, на якій приїхали журналісти, порубали сокирою і розбили скло. Нападники забрали сумку з документами та грошима і поїхали геть.

У Посольстві США взяли на контроль розслідування нападу на журналіста ''СтопКору''

Зазначимо, що у промзоні на Видубичах протягом двох років орудувало ТОВ "Мостобуд". Підприємство проводило незаконний видобуток піску і завдало громаді Києві збитків на 100 мільйонів гривень. Наприкінці 2018 року Київрада розірвала договір оренди ділянки з браконьєрами. Утім, вони у супроводі охорони продовжили вивозити пісок з території промзони.

Другие новости