ПоддержатьУкраїнська

У Росії офіційно дозволили влаштовувати побої в сім'ї

StopCor
StopCor

StopCor

У Росії офіційно дозволили влаштовувати побої в сім'ї

Державна Дума Російської Федерації сьогодні, 27 січня, скасувала кримінальне покарання за побої в родині.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Сьогодні, 27 січня, Держдума прийняла законопроект про декриміналізацію побиття в сім'ї. За проголосувало 380 депутатів, а проти – лише троє. Проти прийняття цього законопроекту виступили 2 партії – ЛДПР та КПРФ.

"Виходить наступна ситуація, що люди караються за обставини, що не мають відношення до правопорушення. Якщо одинока мати дасть синові ляпаса, вона стає кримінальницею. А стороннього дядька покарають адміністративно", – таку думку виказав під час обговорення депутат від "Єдиної Росії" Андрій Ісаєв.

Також Ісаєв наголосив, що відповідальність за побої у родині, загалом у Європі, призвела до появи так званих "павліків морозових". Тобто у більшості сімей, де один з батьків вчинив щодо дитини акт побоїв, то там суди позбавляють матерів та батьків батьківських прав за заявами дітей. Як відомо, побої у сім'ях тепер відноситься до категорії адміністративних правопорушень. А кримінальне покарання збережеться лише за побої з хуліганських спонукань або з мотивів ненависті або ворожнечі. За санкцією відповідної статті зловмиснику передбачається покарання у вигляді позбавлення волі строком до двох років.

За новим законом, побої в сім'ї будуть каратися за адміністративною статтею. За нею передбачається виплата штрафу в розмірі від 5 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк від 10 до 15 діб, або від 60 до 120 годин обов'язкових робіт. Також є поправка, яка стосується повторного вчинення побоїв. Якщо правопорушення протягом року ще раз буде скоєне, то за нього зловмисник понесе кримінальну відповідальність. Максимальне покарання – арешт на строк до трьох місяців.

Другие новости