ПоддержатьУкраїнська

У столиці блокували механізм зняття коштів із карток мешканців Луганщини

StopCor
StopCor

StopCor

У столиці блокували механізм зняття коштів із карток мешканців Луганщини

Співробітники Служби безпеки України блокували у Києві механізм зняття готівки з карток мешканців тимчасово окупованих терористами територій Луганської області.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Правоохоронці встановили, що організатори нелегального бізнесу відправили до Києва спільника, який налагодив виготовлення дублікатів платіжних карток.

У Луганську ділки "приймали замовлення" у місцевих мешканців на зняття за певний відсоток на території підконтрольній українській владі грошей з їх карткових рахунків. Підприємці регулярно сплачували "податки" до установ т.зв. "ЛНР", які йшли на фінансування незаконних збройних формувань терористів.", - йдеться у повідомлення.

За даними спецслужби, необхідні персональні дані банківських карток зловмисники пересилали спільнику в Київ, де він на спеціальному обладнанні виготовляв їх дублікати. Потім чоловік знімав готівку у банкоматах та передавав комерційним структурам, що здійснюють незаконні операції з тимчасово окупованими терористами територіями. Вони забезпечували відправлення грошей до "головного офісу" в Луганську.

"Співробітники спецслужби затримали зловмисника після зняття з чотирьох підроблених платіжних карток майже п'ятдесяти тисяч гривень. За інформацією СБ України, щодня він знімав від 100 до 200 тисяч гривень", - додали у прес-службі.

СБУ повідомляє, що під час обшуків за місцем проживання "фінансиста" оперативники спецслужби виявили комп'ютерну техніку з великою кількістю персональних даних клієнтів, спеціальне обладнання для зчитування та запису підроблених карток, фальшиві банківські картки, які підтверджують здійснення незаконних фінансових оборудок.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-5 Кримінального кодексу України.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила, що затримала бойовики "ДНР", який разом з "групою шкидкого реагування" полював на проукраїнських мешканців міста Торецьк (Дзержинськ) та здавав їх на допити працівникам ФСБ Росії.

Другие новости