ПоддержатьУкраїнська

У Вінниці мешканці протестують проти знищення лісу і будівництва капітальних споруд

StopCor
StopCor

StopCor

У Вінниці мешканці протестують проти знищення лісу і будівництва капітальних споруд

Протестувальники переконані, що Вінницька міська рада має намір незаконно здати в оренду землю на Кореї, вирубати ліс і побудувати там капітальні споруди.

Про це повідомляє місцеве інтернет-видання "Інформаційна Вінниччина".

Як повідомлялося раніше, на сьогоднішній сесії з-поміж інших питань міські обранці мали розглянути питання здачі в оренду 2,7 га землі київському благодійному фонду "Сприяння розвитку охорони здоров'я та спорту, науки і культури "Громадські ініціативи". Земля, про яку йдеться, знаходиться в мікрорайоні Корея. Справа передачі в оренду лісу та озера набула розголосу і Вінницька міська рада виключила питання з порядку денного.

Попри те, що питання зняли, сьогодні, 18 листопада, перед сесією під стіни мерії прийшли з плакатами обурені пенсіонери. Протестувальники переконані, що згодом вінницька міськрада все ж буде намагатися передати землю на Кореї столичному благодійному фонду.

- Те, що питання знято, ще нічого не означає. Наша влада хоче віддати землю на Кореї якомусь незрозумілому благодійному фонду. Я певен, що це якась спеціально створена структура, щоб незаконно вирубати на Кореї ліс і забудувати там капітальні споруди. Згідно із законом, там не можна вирубати ліс і будувати капітальні споруди. Ми сюди прийшли, щоб всі вінничани про це дізналися, - розповів голова вінницької обласної організації Української екологічної асоціації "Зелений світ" Валерій Кульматинський.

 

Валентина Побережець впевнена, що на місці лісу побудують приватну клініку чи готель.

- Вже немає жодної ями, щоб там не було їх забудови. Нашо мені готель чи клініка, залиште мені озеро! – обурюється пенсіонерка.

Переконувати у своїх судженнях пані Валентина вирішила людей в холі міськради. Щоправда, відвідувачі міської ради на крики пенсіонерки: "Ваші субсидії – це ланцюг пекла! Підтримайте нас на вулиці!" відреагували негативно. Протестувальницю попросили вийти на вулицю і здіймати галас там.

Депутатка міської ради Ганна Давиденко також прийшла на мітинг, але з початком сесії міська обраниця пішла в сесійну залу, побоюючись, що питання оренди землі на Кореї повернуть до порядку денного. А от помічницю Ганни Давиденко Юлію Піскунову в сесійну залу не пропустили.

- Я більше року працюю помічником депутата, і мене завжди пускали на сесію! Ніколи не було ніяких проблем! Сьогодні не пропустили! Але чому!? – розповіла Ю.Піскунова.

Щоб довести свою правоту, помічниця депутата викликала поліцію, але потрапити на сесію їй так не вдалося.

Другие новости