ПоддержатьУкраїнська

У Вишгороді влаштували "майдан" на підтримку мера, якого зловили на хабарі

StopCor
StopCor

StopCor

У Вишгороді влаштували 'майдан' на підтримку мера, якого зловили на хабарі

У четвер, 14 квітня, близько 22 години біля приміщення міської ради Вишгорода в Київській області відбулася акція на підтримку голови Олексія Момота, якого підозрюють у вимаганні хабара від забудовника.

Кілька десятків активістів зібралися з плакатами на площі із закликами відпустити голову міста, передає depo.ua з посиланням на "5 канал".

Мітингарі переконані, що затримання Момота пов’язане із скандальною забудовою у середмісті Вишгорода, яку планують звести за адресою - провулок Прожекторний. За їхніми словами, міського голову намагаються дискредитувати через те, що він підтримав громадян, які виступили проти забудови.

"Ситуація, яка сьогодні тут виникла, носить виключно характер отримання важелів на міського голову. Це - факт тиску, це факт того, що група осіб, яка зацікавлена в цьому будівництві, в інших будівництвах, у якихось земельних питаннях, вони прагнуть отримати спосіб тиснути на міського голову, щоби свої бізнес-інтереси втілювати в життя", - заявив депутат Вишгородської міської ради Олександр Баланюк.

З його слів, тиск на Момота відбувався неодноразово: "За цим стоять господарі тих будівельних фірм, які хочуть забудовувати хаотично місто Вишгород так само, як раніше".

Акція тривала кілька годин. Мітингарі запланували заходи на п'ятницю. Зокрема, вранці вони мають зібратися біля будівлі міськради, а потім вирушать до приміщення суду, де розглядатиметься справа Момота.

Нагадаємо, напередодні Служба безпеки України спільно з прокуратурою затримала на хабарі міського голову Вишгорода. За даними СБУ, чоловік вимагав 1 млн. євро від представника однієї з будівельних компаній за нерозірвання договору на оренду земельної ділянки та усунення перешкод під час забудови мікрорайону.

Другие новости