ПоддержатьУкраїнська

У ВР готують закон про відповідальність за порушення заборони російських сайтів

StopCor
StopCor

StopCor

У ВР готують закон про відповідальність за порушення заборони російських сайтів

У Верховній Раді готують законопроект, яким передбачається відповідальність за порушення заборони на російські сайти та Інтернет-сервіси.

Введення відповідальності за порушення заборони на користування російськими сайтами можливо тільки після того, як в парламенті буде затверджено відповідне законодавство, передає "Українська Правда", посилаючись на інтерв'ю директора департаменту комунікації МВС України Артема Шевченка одному з українських телеканалів.

За його словами, в даний момент радник глави МВС Антон Геращенко працює над створенням проекту закону про введення відповідальності за порушення заборони.

"Йдеться про законодавство, якщо воно передбачатиме відповідальність за невиконання цього рішення, то вона буде. Щоб говорити взагалі про таку відповідальність, треба внести законодавчі зміни, можливо вони будуть внесені досить оперативно. Я знаю, що Антон Геращенко працює над законопроектом про це ", – зазначив Шевченко.

При цьому глава прес-служби МВС повідомив, що у відомстві розуміють, що швидко виконати рішення про заборону російських сайтів не вдасться, оскільки в Україні працює близько 5 тисяч провайдерів.

"В Україні 5000 провайдерів. Сказати, що можна дуже швидко виконати рішення РНБО, ми не можемо. Поступово провайдери приймають ті чи інші рішення. Сподіваємося, що всі провайдери будуть сумлінними та законослухняними", – зазначив Шевченко.

Також Шевченко зазначив, що МВС підключиться до виконання постанови РНБО, зокрема через департамент кіберполіції.

Нагадаємо, що 16 травня Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким блокується робота на території України деяких російських сайтів. Пізніше гарант зазначив, що українці зможуть пережити втрату "Вконтакте" і "Однокласників" без особливих проблем.

Другие новости